Ukrayna yanlısı öğrenci, Kırım’daki Rus işbirlikçileri rahatsız etti

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı sonucu Herson’daki evini terk ederek ailesi ile birlikte işgal altındaki Kırım’a yerleşen bir kız, okulda Rusya milli marşı çaldığı sırada ayağa kalkmayı reddetti. Rus işbirlikçilerin kızı, hemen işgalcilere şikayet ettiği öğrenildi.

Rus işgali altındaki Kırım’ın Yanı Kapı (Krasnoperekopsk) kentinde Rus yardakçıları bir küçük kızı hedef aldı. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı nedeniyle Herson’daki evini terk eden ve Rus işgal güçleri Ukrayna tarafından kontrol edilen bölgelerine çıkış yapmalarına izin vermediği için ailesi ile birlikte işgal altındaki Kırım’a yerleşmek zorunda kalan kızın Ukrayna yanlısı tutumu Rus işbirlikçileri rahatsız etti.

Rus yanlıları, küçük kız hakkında ihbarda bulundu. Sosyal medyada paylaşılan ihbarda, “Krasnoperekopsk, 5 numaralı okul. Herson’dan gelen 8-A sınıfındaki çocuk. Rusya’ya karşı olumsuz tavrını hiç gizlemiyor ve onu açıkça sergiliyor. Rusya milli marşı çalarken ayağa kalkmıyor, çocuklar bunu videoya çekti. Okuldaki çocuklar ona ‘Yaşasın Rusya’ dediğinde o ‘Yaşasın Ukrayna’ cevabını veriyor” ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA YANLISI ÖĞRENCİ SINIR DIŞI EDİLEBİLİR

İhbarı yazan şahıs, işgalci yönetimine kızı ve ailesini işgal altındaki Kırım’dan sınır dışı etme çağrısında bulundu.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/kirim/ukrayna-yanlisi-ogrenci-kirim-daki-rus-isbirlikcileri-rahatsiz-etti/462098/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir