Rusya Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı düzenlemeye hazırlanıyor!

Rusya’nın Saratov bölgesindeki Engels-2 askeri havaalanında aktif faaliyetler yapılıyor. Ukraynalı askeri muhabir Andriy Tsapliyenko, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığını duyurdu.

Ukraynalı askeri muhabir Andriy Tsapliyenko, Rusya’nın Saratov bölgesinde bulunan Engels-2 askeri havalimanında yaklaşık 20 Tu-95 ve Tu-160 bombardıman uçağının konuşlandırıldığını bildirdi. Maxar Technologies ve Planet Labs şirketlerinin paylaştığı uydu görüntülerini değerlendiren Tsapliyenko, görüntülerde Engels-2 askeri havalimanında konuşlandırılan bombardıman uçaklarının yanı sıra büyük füze saldırısı hazırlıklarına işaret eden diğer ekipmanı da görmenin mümkün olduğunu belirtti. 

Muhabir havalimanında yaklaşık 20 adet Tu-95 ve Tu-160 bombardıman uçağı, akaryakıt depoları, mühimmat kutuları, araçlar ve tamir malzemelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Ayrıca buradaki havacılık savaşa hazır durumda bulunuyor. Büyük olasılıkla işgalciler, Ukrayna’ya yeni ve büyük saldırı için hazırlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guncel/rusya-ukrayna-ya-buyuk-bir-fuze-saldirisi-duzenlemeye-hazirlaniyor/462102/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir