Fransa, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş suçları için özel mahkeme kurma çalışmalarına başladı

Fransa, işgalci Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarının soruşturulması için özel bir mahkemenin kurulması yönünde çalışmalara başladı. Fransız yetkililerin bunun için hem Avrupalı hem de Ukraynalı yetkililerle iş birliği yaptığı belirtildi.

Fransa, Rusya siyasi ve askeri yönetiminin ayrıca işgalci Rus askerlerinin Ukrayna’ya karşı işlediği savaş suçlarından dolayı adalete teslim edilmesini sağlamak için harekete geçti. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’da işlediği suçların cezasız kalmamasının sağlanmasının Fransa için bir öncelik olduğu kaydedilerek bu nedenle Fransa’nın, Ukrayna savcılığına ve Uluslararası Ceza Mahkemesine suçları soruşturmasında yardımcı olduğu belirtildi.

Ayrıca açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’daki saldırı suçuna karşı özel bir mahkeme kurulması önerisine ilişkin olarak Avrupalı ​​ve Ukraynalı ortaklarımızla çalışmaya başladık. Avrupa Komisyonu Başkanı Sayın Von Der Leyen’in altını çizdiği gibi mesele uluslararası toplum içinde mümkün olan en geniş mutabakatı sağlama meselesi olacaktır.” denildi.

Bununla birlikte Ukrayna Özel Temsilcisi Anton Korınevıç’ın 30 Kasım’da Fransa Dışişleri Bakanlığına yaptığı ziyaret sırasında Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarının soruşturulması için özel mahkeme kurulması konusunun ele alındığı belirtildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/fransa-rusya-nin-ukrayna-daki-savas-suclari-icin-ozel-mahkeme-kurma-calismalarina-basladi/462094/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir