Sırbistan ile İlişkilerin Normalleşmesi İçin İki Üç Ay Gerekiyor

Perşembe 01 Aralık 2022 09:58

Kosova Başbakanı Albin Kurti,  Sırbistan ile  bir anlaşmaya bahardan önce varılabileceğini ve  ilişkilerin normalleşmesi içn iki üç ayın yeterli olduğunu söyledi.

Boşnak dilinde N1 televizyonuna verdiği bir demecinde  Kurti, Kosova Hükümetinin bir anlaşma istediğini, ancak Sırbistan Başkanı Aleksandar Vuçiç’in  anlaşma için diyalog değil, diyalog için diyalog istediğini belirtti.

Kurti, “Biz bir anlaşma istiyoruz ve diyaloga gidiyoruz. Belgrat  ve Vuçiç ise galiba anlaşma istemiyor.  Kosova normal bir ülkedir, 15 yıl önce bağımsızlığı ilan ettik ve son yılda tarihimizde en büyük büyümeyi kaydettik”.

 “Kosova ilerleme ve gelişme ile normal bir ülkedir, ancak  Sırbistan ile ilişkilerimiz normal değil.  Söz Kosova’ya ilişkin değil, Sırbistan normal bir ülke değildir” şeklinde konuştu.

2013 yılında imzalanan Brüksel Anlaşmasına göre  Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması talebini de yorumlayan Hükümet Başkanı,  Kosova’nın  toprağı içinde bir Sırp Cumhuriyetinin kurulmasına izin verilmeyeceğini ve Sırbistan’ın bunu istediğinin çok iyi bilindiğini söyledi.
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76294

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir