AB, Rus varlıklarını Ukrayna’nın inşası için kullanacak

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’nın yeniden inşasını, yaptırımlar kapsamında dondurulmuş Rus varlıklarını kullanarak sağlamayı planlıyor.

Avrupa Birliği (AB), 24 Şubat’tan bu yana işgalci Rus saldırıları altındaki Ukrayna’nın zarar gören altyapısının onarımını, yaptırımlar çerçevesinde dondurulan Rusya Merkez Bankasının varlıkları ile yapmayı planlıyor. Rusya’nın yaptırımlar ile dondurulan likit varlıkları, AB tarafından, Ukrayna’nın yeniden inşasına yönelik ödemelere yardımcı olacak “istikrarlı ve adil bir net getiri” elde etmek için aktif olarak yönetilecek bir fona aktarılacak. Temel varlıklar, bir barış anlaşması imzalanması halinde Rus devletine iade edilecek.

AB: RUSYA KORKUNÇ SUÇLARININ BEDELİNİ ÖDEMELİ

AB Komisyon Başkanı Ursula Von der Leyen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Rusya, egemen bir devlete karşı saldırı suçu da dahil olmak üzere korkunç suçlarının bedelini ödemeli. Rusya ve oligarklarının Ukrayna’ya verdiği zararı tazmin etmesi ve ülkenin yeniden inşası için gereken masrafları karşılaması gerekiyor. Ve bunu Rusya’ya ödetecek araçlara sahibiz”

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/politika/ab-rus-varliklarini-ukrayna-nin-insasi-icin-kullanacak/462076/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir