Bulgaristan’dan Kosova’ya Tam Destek

Çarsamba 30 Kasım 2022 23:30

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Bulgaristan mevkidaşı Rumen Radev’in daveti üzere iki gnlük Bulgarstan ziyaretine başladı. Bulgar Cumhurbaşkanı ile  başbaşa görüşmeden sonra iki ülke liderleri bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Bulgaristan Başkanı Radev, Cumhurbaşkanı Osmani ile görümesinden memnuniyet duyduğunu söyleyerek,  Bulgaristan’ın 2008 yılı bağımsızlık ilanından daha Kosova’yı desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Bu görüşmede Radev, yolsuzluk ve suçla müadelenin  Kosova’nın AB üyeliği için ana nokta olduğunu ifade ederek Kosova’nın dayanışması ve AB’ye doğru yönelimini  selamladığını ileri sürdü.

 Kosova’nın diyalog sürecinde  angajeliğini selamladığını belirten Bulgar Cumhurbaşkanı  çok yakında  bir sonuca varılmasını ümit ettiğini ve Bulgaristan’ın Kosova’nın Avrupa strüktürlerine üyeliğini desteklediğini vurguladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de Kosova’nın  Bulgaristan’ı partner ve güçlü bir müttefik olarak gördüğünü söyleyerek    KFOR kapsamında dahil  şimdiye kadar sunduğu destek için teşekkür etti.

Ülkenin derin ekonomik reformlardan geçtiğini söyleyen Osmani,  şu anda Kosova’da 100’den fazla B ulgar yatırımcısının olduğunu hatırlattı.

 Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog sürecine de değinen Osmani, “Sırp tarafı, sunduğu şartlar ve yarattığı engellerle, nihai anlaşmayı görüşmekten kaçıyor. Avrupa Birliği’nin artık bunu görmesi gerekiyor. Bölgede ve uluslararası düzeyde Kosova’nın perspektifini bu şekilde engellemeye çalışıyorlar. Bu diyalogu tabi ki hukuken uygulanabilir bir anlaşma ile sonuçlandırmak bizim çıkarımızdandır ve masanın diğer tarafındaki tarafın bu süreci başarılı bir şekilde bitirmekle ilgilenmediğini anlamalıyız. Sırbistan, Fransa ve Almanya tarafından hazırlanan öneri ardından kriz yaratmaya başladı” dedi.
 
 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76290

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Abdullah Eren’ler Kolay Yetişmiyor

Batı Trakyalı bir Türk gazeteci olarak ben yazıma Yunanistan’da kulislerde konuşulanlarla başlamayacağım. Yazıma, kendimi bilgim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir