Sözcü Adil Bağdat ziyaretini değerlendirdi

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, “Anlaşmak istediklerini gözlemledik. Sonuçta, bakanlık program belgesine göre ılımlı bir çözüme ulaşmalıyız. Hükümet heyeti gerektiğinde Bağdat‘a dönecek.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bağdat heyeti ve Hükümet Sözcüsü Adil, Bağdat ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Heyetin IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin talimatıyla ve Bakanlar Kurulu’nun kararıyla 2023 bütçe yasa tasarısının yazılmasına katılmak için oluşturulduğunu aktaran Adil, Bağdat ziyaretinin 4 gün sürdüğünü dile getirdi.

“Maliye ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personelinin de eşlik ettiği toplantılarımızda bütçe ve detayları başta olmak üzere birçok konu ele alındı.” diyen Adil, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin atama listeleri veya tam harcama listeleri Federal Hükümet Maliye Bakanlığı’na sunuldu.” ifadesini kullandı.

Ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde bütçe, petrol, sınır geçişleri ve maliye gibi konuların ele alındığını söyleyen Sözcü Adil, “Bugünkü toplantı, Irak hükümetinin üst düzey bir heyetiyle yaptığımız önemli bir görüşmeydi. Dört konuyu ve Kürdistan BölgesiHükümeti’nin sorumluluğunun ve Irak hükümetinin sorumluluğunun ne olduğunu belirlemek için gerekli önlemleri tartıştılar.” sözlerini paylaştı.

Sözcü Adil, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Görüşmeler devam ediyor ve devam edecek, Kürdistan Bölgesi Yönetimi heyeti gerektiğinde Bağdat’ı ziyaret etmeye hazır ayrıca bütçeyi tekrar görüşmek üzere yakında yeniden Bağdat’ı ziyaret edebilir ve bütçenin aşağı yukarı bir ay içinde hazır olmasını bekliyoruz.

Umarız bu görüşme ve ziyaretler verimli geçer ve sonunda Kürdistan Bölgesi’nin gerçek payı anayasal haklara göre belirlenir böylelikle bu ve diğer dosyalar çözülür. Gerçekten olumlu bir hava vardı ve o toplantılarda anlaşmak istediklerini gözlemledik ama bunun nasıl ve ne şekilde olacağı tartışılır. Sonuçta, bakanlık program belgesine göre ılımlı bir çözüme ulaşmalıyız.”

Kaynak : Teba Ajansı
Kaynak Sayfa : https://www.tebaajansi.com/irak/sozcu-adil-bagdat-ziyaretini-degerlendirdi-h301800.html

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir