Türk şirketinden Ukrayna’nın enerji desteği

Rusya’nın Ukrayna’ya sivil altyapıya yönelik saldırıları sürerken, Karadeniz Powership (Karpowership) isimli Türk şirketi; enerji sorunu yaşayan Ukrayna’ya “enerji gemileri” göndermek için girişimde bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, şirketin üst düzey yöneticilerinden biri verdiği demeçte, bu gemilerin Odesa’ya gönderileceğini vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik enerji altyapı tesislerine saldırıları devam ederken, bir Türk şirketinin Ukrayna’ya enerji alanında destek vereceği öğrenildi. Enerji altyapı tesisleri vurulan Ukrayna’ya “enerji gemileri” göndermek için görüşmelerde bulunan şirket, bu gemilerin Odesa’ya gönderileceğini ifade etti. Karpowership şirketinin ticari operasyonlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Zeynep Harezi, NikkeiAsia’ya verdiği demeçte Odesa Valiliği ve Ukrayna elektrik şirketi Ukrenergo ile Odesa açıklarına toplam üç yüz megavatlık üç enerji gemisi yerleştirmek için görüşüldüğünü açıkladı.

ANLAŞMA SAĞLANIRSA BİR MİLYON EVE GÜÇ SAĞLAYABİLECEK

Zeynep Harezi, bu anlaşmanın Birleşmiş Milletler desteğine ihtiyaç duyabileceğini iddia ederken, tahıl antlaşmasında yapılan muafiyete atıf yaparak bir benzer muafiyetin de sağlayabileceğini söyledi. Avrupa Birliği, Ukrayna için daha fazla elektrikli ekipman tedariki için görüşmeler yaparken; üç geminin sağlayacağı üç yüz megavatlık enerji, bir milyon eve güç sağlayabilecek.

Bünyesinde 36 adet elektrik gemisi olan şirketin görüşmeler tamamlandığı takdirde Ukrayna’ya enerji anlamında destek vereceği ifade edildi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/turk-sirketinden-ukrayna-nin-enerji-destegi/461845/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir