Bu Bölgede Azınlıksız Kalkınmayı Hayal Dahi Etmeyin! Yapamazsınız!

Batı Trakya’da birileri aynı telden çalmaya devam ediyor. Avrupa Birliği’ne ve dış dünyaya karşı Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığın Anayasa ve yasalar karşısında her hakka sahip olduğunu, eşitlik ilkeleri karşında ayrım olmadığının borazancılığını yapıyorlar. Ama bir deyim vardır; “Dışı seni, içi beni yakar.”

Evet Yuanistan’ın bu ücra köşesinde birileri Azınlığı yok saymaya devam ediyor. Sayın Başbakanımız Miçotakis bundan haberi var mıdır?

Ancak biz de bu çevrelere diyoruz ki; siz istediğiniz kadar Azınlığı yok sayın, biz “ANADAN-BABADAN” buradaydık, unutmayın  siz sonradan geldiniz. Bu kulağınıza küpe olsun.

Şimdi de Rodop ilindeki Yunan basını yetmezmiş gibi bir de Mora’dan “ithal” basın getiriyorlar. Mora yakın, daha aşağıya gitseydiniz keşke. Yazık, üzüldük.

Tüm bu olup bitenlere tek sözümüz var;

BOŞUNA NEFES TÜKETMEYİN!

BU AZINLIĞI YOK EDEMEYECEKSİNİZ!

AVRUPA’YA DA YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDİN!

AMA UNUTMAYIN!

BİR TÜRK ATASÖZÜ DER Kİ; “GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!”

Gelelim meşhur Konferans haberimize;

Birinci Kalkınma Konferansı 3 – 4 Ekim 2014 tarihlerinde Gümülcine’de yapılacak. Güzel, yapılacak ta Azınlık basınının bundan haberi yok. Bu da yetmedi; Azınlık basını iletişim sponsoru da değil, Azınlık basınına haber dahi verilmedi. Hayırdır nasıl bir etkinlik bu? Bir de bölgedeki kalkınmadan bahsediliyor.

Evet, bu müthiş etkinlik Gümülcine merkezli Hronos gazetesi ve Mora (Peloponnisos) gazetesi ile Bölgesel Politikalar Gözlemevi tarafından Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek. Yeri gelmişken söyleyelim, ilim-irfan yuvası birleştirici olur, ötekileştirici değil. Siz de sınıfta kaldınız.

Gerçekleştirilsin bir itirazımız yok da, etkinliğin programında Batı Trakya’da yaşayan Türk Azınlık toplumundan herhangi bir kuruma, kuruluşa veya Yerel Yöneticiye yer bulamamışsınız.

İki gün sürecek olan konferansta 60’ın üzerinde konuşmacı var. Anlaşılan herşey önceden hazırlanmış ayarlanmış. Dikkat çeken olay, Azınlıktan sadece bir çiftçiye yer verilmesi, bırakın soru işaretlerinin doğmasını, bu yapılan büyük terbiyesizlik ve komplo dolu bir organizasyon olduğu açıkça ortaya çıktı.

Bu ünlü ve yanlı, taraflı ne derseniz deyin Konferans, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti, İçişleri Bakanlığı ve Gümülcine Belediyesinin himayelerinde, 3 – 4 Ekim tarihleri arasında Gümülcine’deki Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin merkez amfitiyatrosunda gerçekleştirilecek. Tiyatronuz hayırlı olsun! Başka ne deyebiliriz ki?

Bu meşhur Konferansla, Doğu Makedonya – Trakya bölgesi için SÖZDE kalkınma amaçlı orta ve uzun vadeli uygulanabilir politikalar üretilmesi ve önerilmesi amaçlanıyor. Hangi politikadan bahsediyorsunuz? “İSONOMİA-İSOPOLİTİA”dan mı? Var mıdır?

Konferansta 25 oturum var. 60’ın üzerinde konuşmacı aynı telden alıp oynayacak. İki gün boyunca sürecek olan koskocaman Konferansta, bölge nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Batı Trakya Türk Azınlığından herhangi bir Yerel Yöneticiye veya bir kuruma, kuruluşa ya da Azınlık üyelerinin yönettiği bir tarım kuruluşuna bir yer BULAMADINIZ MI?

Çok üzüldük! İnanın ekmekten sudak kesildik. Siz hep böyle devam edin ki bu bölge kalkınsın! Demografik yapı düzelsin! Her yer yeşersin, güllük gülüstanlık olsun.

Ne diyebiliriz ki? Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. O zaman istediğiniz gibi çalın, istediğiniz gibi oynayın.

Yunanca yazayım ki Konferansınızı daha iyi anlayın:

blank

Gümülcine Belediyesinin paylaşımı. Bunu Azınlık Meclis üyeleri görsün. “Dut yemiş bülbüle” dönmüşler. Bir tepki dahi veremiyorlar.

Konuşun artık sinmeyin! korkmayın!

Yazık!

Onun için mi seçildiniz?

Haydi tepkinizi görelim……

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Κομοτηνή, 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διεύθυνση: Πλ. Γ.Βιζυηνού 1

ΚΟΜΟΤΗΝΗ, 69133

Τηλ. 2531352419

Fax: 2531352490

Ε-mail:grtypoukomotinis@gmail.com

Δελτίο τύπου

Ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει και συμμετέχει στο μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ο Δήμος Κομοτηνής στηρίζει και συμμετέχει στο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο «Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (RGC ΠΑΜΘ)», που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-4 Οκτωβρίου 2024 στην Κομοτηνή και θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το συνέδριο  διοργανώνεται από το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την εφημερίδα «Ο Χρόνος» και την εφημερίδα «Πελοπόννησος», με τη συνδιοργάνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συνέδριο έχει ως θέμα τη θέση της  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και έχει ως στόχο να προτείνει εφαρμόσιμες πολιτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές, σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο Δήμος Κομοτηνής θεωρεί ως προτεραιότητα ύψιστης σημασίας τη διεξαγωγή συνεδρίων, που έχουν στο επίκεντρό τους τη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή μας. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικά περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικό εξειδικευμένοι εισηγητές και ομιλητές να συμβάλλουν με την κατάθεση των γνώσεών τους στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου ανάπτυξης του τόπου μας.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν 15 ειδικές θεματικές ενότητες από εξειδικευμένους ομιλητές. Ανάμεσα στα θέματα είναι η αναδιαμόρφωση του πρωτογενούς τομέα, η γεωστρατηγική θέση της περιφέρειας και ο ρόλος της στις ενεργειακές ροές προς την Ευρώπη, οι πράσινες μορφές ενέργειας, οι επενδύσεις και οι αναπτυξιακές συνεργασίες με τις όμορες χώρες, η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στην περιοχή και πολλά άλλα.

Είναι πολύ σημαντική η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας!

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bu-bolgede-azinliksiz-kalkinmayi-hayal-dahi-etmeyin-yapamazsiniz/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

10 yılda yaşlı nüfus oranı yüzde 13,1’den yüzde 18,1’e çıktı, yeni doğan sayısı düşüyor

10 yılda yaşlı nüfus oranı yüzde 13,1’den yüzde 18,1’e çıktı, yeni doğan sayısı düşüyor ANA …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir