Yunanistan’dan Türk askerlerinin başarılarına sansür…

Yunanistan, Türkiye’nin başarısını gösteren fotoğrafları resmî sosyal medya hesabından kırparak paylaştı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Almanya’daki Hohenfels Eğitim Merkezi’nde 4-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen 8’inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması’nda birincilik ve ikincilik kazanan Türkiye’nin zaferini gizlemeye çalıştı.

Türkiye’yi temsil eden Özel Kuvvetler ve Kara Kuvvetleri personeli büyük bir başarıya imza atarken, Türkiye’nin başarısını hazmedemeyen Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı birinci ve ikinci sırada yer alan Türk takımlarının fotoğraflarına yer vermedi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Yunan Ordusu Özel Harp Komutanlığı (DEP) personelinin Avrupa’nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması’nda 4. sırada yer aldığı belirtildi.

Yunanistan Türk askerlerinin başarısını sansürlese de Türkiye’nin başarısı uluslararası arenada geniş takdir topladı. Yarışma sonuçlarını manipüle eden Yunanistan ise şeffaflık ve dürüstlük ilkelerine aykırı davranmasından dolayı yoğun eleştiri aldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Söz konusu askerlik olunca ne kadar başarılı ve disiplinli olduğunu; terörle mücadele operasyonlarında, barışın korunması için gerçekleştirilen uluslararası görevlerde ve NATO misyonlarında gösteren kahraman Mehmetçik, uluslararası yarışmalarda da Türk milletinin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Türk askerinin ve Türk milletinin şanını bir kez daha tüm dünyaya gösteren kahraman Mehmetçiklerimizi yürekten kutluyor, asil milletimiz adına her birini gururla selamlıyoruz.” denildi.

Kaynak : Batitrakya.live
Kaynak Sayfa : https://batitrakya.live/index.php/yunanistandan-turk-askerlerinin-basarilarina-sansur/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Öğleden sonra yağmur bekleniyor

Bugün hava parçalı bulutlu, dönem dönem güneşli olacak.  Öğleden sonra yerel sağanak ve nadiren gök …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir