Kurti Birlik’i Kabul Etmiştir, Ancak Anlaşmaya Dahil Etmek İçin Zaman Kazanmak İstiyor

Çarsamba 30 Kasım 2022 11:58

Sırp çoğunluğa sahip Belediyeler Birliği, Kosova için Avrupa planının bir parçasıdır. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, bunun tartışılması gerektiğinde ısrar ediyor ve yürütme yetkilerine sahip olmayacağını da belirtmektedir.

Kosova’nın Roma eski büyükelçisi ve eski Vetëvendosje Hareketi (LVV) milletvekili ve şimdi siyasi analist olan Alma Lama verdiği bir röportajda, Başbakan Albin Kurti’nin Sırbistan ile diyalogun her unsuruna karşı çıkmasına rağmen bunu kabul etmek zorunda kalacağını, ancak bunu seçmenlere izahat etmeye çalıştığını söyledi.

Siyasi analist Lama, “Yürütme yetkilerine sahip bir birliğin Kosova devletine zarar vereceğini hepimiz biliyoruz. Birlik 2013’te kabul edilmiş bir anlaşma ve elimizde Kosova anayasasına dayanacağına dair ABD’nin beyanı var. Kosova kanunlarıyla uyumlu bir birlik oluşturmak gerekmektedir.
Kurti izlediği politikayla çelişiyormuş gibi davranmıyor ama bence bunu nihai anlaşmanın paketi olacak bir pakete dahil etmek için zaman kazanıyor. Yayınlanan belgeyi gördük ve bu belgede 10. noktanın birlik olduğu belirtiliyor. Bu da gereksiz bir tür iki yüzlülüktür.” dedi.

 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76276

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir