Toplulukların İstihdamı Oranı Soruşturulabilir

Çarsamba 30 Kasım 2022 11:40

Ombudsman (Halkın Avukatı) yardımcısı Niman Hajdari, toplulukların istihdamı oranı konusuyla ilgili olarak soruşturma açılabileceğini ifade etti.

Ombudsman yardımcısı Niman Hajdari, Kosova’nın, Ulusal Toplulukların  Korunmasına İlişkin Çerçeve Sözleşmesi de dahil, uluslararası sözleşmelerin imzacısı ve aynı zamanda yürürlükteki mevzuata dayalı olarak da topluluklarının kimliğini ve kültürünü, kurumlarda temsil edilmeleri ve daha birçok hakları korumak için önlemler almakla yükümlü olduğunu açıkladı.

Hajdari, “Ancak, topluluklarının haklarını geliştirmeye yönelik mevcut mekanizmalara rağmen, bu anayasal ve yasal garantilerin uygulanmasının o kadar da iyi olmadığını söyleyebilirim.” dedi.

Bu arada çalışanların oranı ile ilgili bir soruşturma yapılıp yapılamayacağı sorusu üzerine Hajdari, böyle bir şeyin yapılabileceğini teyit etti.

“Evet, kesinlikle bireysel şikayetler bazında ve resmi makamlarca olabilir. Ama aynı zamanda sorunları yıllık rapor veya özel raporlar aracılığıyla Kosova Meclisi’ne iletmekle de olabilir. Ancak bu sorunların oldukça eski olduğunu vurgulamalıyım.” diye belirtti Hajdari.

Ombudsman yardımcısı Niman Hajdari bu vesileyle Ombudsman’ın yıllık raporlarının da aynı bulguları sürekli olarak teyit ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,12,76275

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Öğleden sonra yağmur bekleniyor

Bugün hava parçalı bulutlu, dönem dönem güneşli olacak.  Öğleden sonra yerel sağanak ve nadiren gök …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir