Zelenskıy: İşgalci Rus ordusu Donetsk cephesinde zorlanıyor

Ukrayna Cumhubrşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rus ordusunun Ukrayna’nın Donetsk cephesinde büyük kayıplar vermeye devam ettiğini açıkladı. “Cephede durum ağır” değerlendirmesinde buluan Zelenskıy, işgalci Rusya tarafından Ukrayna’da başlatılan savaşta suçlu şahısların yargılanması için ayrıca uluslararası bir mahkemenin kurulması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna’da devam eden savaş 10’uncu ayına girerken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 29 Kasım gece saatlerinde sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna-Rusya savaşında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. İşgalci Rus askerlerinin özelikle Donetsk cephesinde ilerlemeye çalıştığını ancak Ukrayna Ordusu’nun Rus saldırılarını başarılı bir şekilde geri püskürtmeye devam ettiğini kaydeden Zelenskıy, “Cephede durum ağır.” dedi. Rus ordusunun Donetsk cephesinde büyük kayıplar verdiğini ifade eden Zelenskıy, Ukrayna askerinin burada işgalci Rus birliklerinin ilerlemesine izin vermediklerini vurguladı.

İŞGALCİ SUÇLULAR YARGILANACAK

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş başlatarak suç işlediğini ifade eden Zelenskıy, işgalci Rusya’nın üst düzey siyasi ve askeri yetkililerinin yargılanması için yoğun çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. Zelenskıy “Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ile zaten bir işbirliği kurduk. Bu iş birliğini artıracağız. Ancak ne yazık ki mevcut uluslararası hukuki araçlar adalet Ukrayna savaş konusunda için yeterli değil” dedi. Ukrayna’da başlatılan savaşta suçlu şahısların yargılanması için ayrıca uluslararası bir mahkemenin kurulması gerektiğini vurgulayan Zelenskıy, “Saldırganlığın sorumluluğunun üstlenilmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne ek olarak özel bir mahkemeye ihtiyaç vardır. Böyle bir mahkeme oluşturmak için her şeyi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/zelenskiy-isgalci-rus-ordusu-donetsk-cephesinde-zorlaniyor/461903/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir