‘El Hilal’ yardımları Kurban Bayramında bin 500 aileye ulaştı 

‘El Hilal’ Yardım Kuruluşu, Kurban Bayramı vesilesiyle yardımlarını yaklaşık bin 500 aileye ulaştırdı. 

El Hilal tarafından yapılan açıklamada ülkenin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine kurban ve hijyen malzemeleri dağıldığı bildirildi.

Kurban Bayramı etkinliği ile şu açıklama yapıldı:

“El Hilal” Yardım Kuruluşu yıllık  programsal faaliyetleri cerçevesinde ve Yönetim Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda bu yıl da Kurban Bayram projesini başarıyla hayata geçirerek ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. 

El Hilal Bayram etkinliklerini iki şekilde gerçekleştirdi. Birincisi kurbanların vekaleten  toplanması, kesilmesi ve kurban etlerinin dağıtılması; ikincisi ise gıda, hijyen malzemeleri ve giyeceklerin muhtaç ailelere dağıtılmasıydı. 

Bayram öncesi toplam 300’e yakın aileye giyim ve gıda paketleri şeklinde insani yardım ulaştırıldı. Yardımlar Üsküp’te 180, Gostivar’da 50, Kalkandelen’de ise 70’e yakın aileye yardımlar dağıtıldı.

İkinci ana faaliyet, dini bir zorunluluk olarak El Hilal’e kurban kesme ve dağıtma yetkisi veren hayırseverlerden vekaleten kurban toplamasıydı. Ekonomik ve diğer zorluklara rağmen, başta Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Kırçova ve Resne olmak üzere Kuzey Makedonya’nın birçok bölgesinden ve Türkiyeden hayısever kişiler, bu fedakarlık, dayanışma ve hayırseverlik bayramında kurban kesme faaliyetlerini onurlu bir şekilde yerine getiren El Hilal’e emanet etti.

Studeniçan, Selca ve Resne noktalarında, toplanan toplam 320 kurbanlık hayvan kesilerek Üsküp, Çair, Saray, Gazibaba, Studeniçan, Kumanovo, Köprülü, Kalkandelen ve Gostivar’da 1200’den fazla aileye kurban eti dağıtıldı. Dağıtım esnasında El Hilal listelerinde yer alan ve her halükarda yetim kategorilerinde olan ailelere öncelik verilmiştir.

El Hilal, kurban bağışında bulunan hayırseverlere, kurbanlarının yüce Allah tarafından kabul edilmesi temennisiyle canı gönülden teşekkürlerini sunmakta, Yüce Allah’ın kendilerinden razı olmasını niyaz etmektedir.

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/el-hilal-yardimlari-kurban-bayraminda-bin-500-aileye-ulasti

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir