Bakan Işıkhan’dan Çalışan Annelere Müjde: 325 Avro Destek


T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk sahibi olup çalışan kadınlara destek projesi kapsamında 325 avro destek verileceğini açıkladı. Bakan Işıkhan X Platformu’ndan yaptığı açıklamada: “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalışma hayatının her kademesinde kadınları destekleme konusunda, annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarını önlemek amacıyla yürütülen projede, kayıtlı istihdamda kalmaları sağlanıyor” dedi.

325 Avro Destek

Projenin ikinci dönemi için başvurular bugün itibarıyla başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşayan ve projeye dahil olan annelere 12 ay boyunca aylık 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak.

7 Bin Kadın Faydalanacak

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesini de hedefleyen bu projeden toplam 7 bin kadın yararlanacak. Proje, annelerin çalışma hayatında kalmasını desteklerken çocuklarının da güvenli ellerde olmasını sağlıyor.

Başvuru Bilgileri

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular,  Başvuru Linki üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılacak. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/bakan-isikhandan-calisan-annelere-mujde-325-avro-destek/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

SES’ten Katledilen Fizyoterapi Teknikeri Burcu Demir İçin Adalet Çağrısı!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şubesi, Uzman Çavuş Murat Coşansel tarafından sokak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir