İzmir’deki HEP-SEN Temsilcisi Hak Arayışını Kazandı!


Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yetkili sendika olan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) bir hukuki kazanımını daha duyurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan ve Hep-Sen İzmir Şube yönetim kurulu üyesi olan sağlık çalışanının, sendikal çalışmalarını sürdürebilmesi amacıyla, haftanın bir gününde sendika izni kullanabilmesi için başvuruda bulunduğu, ancak hastane yönetiminin, “yetkili olmayan sendika temsilcilerine sendika izni verilemeyeceği” gerekçesiyle bu başvuruyu reddettiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak HEP-SEN, söz konusu hukuka aykırı ret kararını hukuk birimi aracılığıyla  mahkemeye taşıdı.

HEP-SEN: Hukukun gücüyle haklarımızı koruyoruz!

HEP-SEN tarafından yapılan açıklamada, Mahkemenin, 4688 sayılı Kanun uyarınca kamu görevlisi olan sendika yönetim kurulu üyesinin, haftada bir gün sendikal izin hakkı olduğunu belirttiği, ret işleminin hukuka aykırı olduğuna hükmettiği bilgisi paylaşıldı. Mahkemenin, işlemin iptaline ve temsilcinin sendika izni kullanabilmesine karar verdiği öğrenildi.  (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak : BSHA
Kaynak Sayfa :
https://www.bsha.com.tr/izmirdeki-hep-sen-temsilcisi-hak-arayisini-kazandi/

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

SES’ten Katledilen Fizyoterapi Teknikeri Burcu Demir İçin Adalet Çağrısı!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şubesi, Uzman Çavuş Murat Coşansel tarafından sokak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir