Hükümet, KGG Birliğinin Falkland Adaları’na Gönderilmesi Kararını Onadı

Salı 29 Kasım 2022 23:12

Kosova Hükümeti, 110. toplantısında, Meclis’e Kosova Güvenlik Gücü-KGG’den yedi askerin üç yıla kadar sürebilecek bir yurtdışı görevine gönderilmesine onay verilmesini teklif etme kararı aldı. Kararda yurtdışı görevinin uzatılması ihtimaline de yer veriliyor.

Duyuruda, KGG personelinin Falkland Adaları’ndaki Piyade Roulment Bölüğüne Bağlanmasına İlişkin Anlaşma çerçevesinde KGG Birliğinin yurt dışına gönderilmesi, yani barışı desteklemek için operasyona gönderilmesi kararının Kosova Cumhuriyeti Meclisi’ne önerilmesine ilişkin kararın onaylandığı belirtilmektedir.

“KGG misyonu, Falkland Adaları’nda barışı destekleyecek ve bu görev sırasında Birleşik Krallık ile imzalanan anlaşmaya tabi olacaktır. Bu göreve en fazla 7 KGG üyesi gönderilecek ve bu görev, uzatma imkanı ile üç yıla kadar sürebilecek. Bu görevde KGG, ev sahibi ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin komutası altında olacak ve mali olarak Kosova Cumhuriyeti Bütçesinden desteklenecek.” deniliyor açıklamada.

Eylül 2022’de Kosova ve Birleşik Krallık kuvvetlerinin bu iki devletin dışındaki askeri misyonlara ortak angajmanı anlaşması imzaladı.

Kosovalı yetkililer, anlaşmanın imzalanması sonrasında, “Birleşik Krallık ve Savunma Bakanlığımız nezdindeki tam güvenilirliğini ve güçlerimizin kapasitelerini güçlü bir şekilde yeniden teyit ettiğini” söylediler.

Kosova’nın ABD ile askeri güçlerin çeşitli görevlerde ortak angajmanı için de bir anlaşması var.

Amerikan birlikleriyle yapılan bu iş birliği sayesinde, 2021’de bir KGG birliği yurtdışındaki ilk görevde Kuveyt’e gönderildi.

Kaynak : Kosovahaber.net
Kaynak Sayfa : https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,76263

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir