Bu Kapıda “Yılan Hikayesine” Dönen İyileştirme Çalışmaları Sözleşmesi İmzalandı

Toplam bütçesi 6.000.000 € olan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı’nın İyileştirilmesi” sözleşmesi Cuma günü imzalandı.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Bahçeköy (Kipi) – İpsala Sınır kapısının daha verimli çalışabilmesi ve geçişlerde araç kuyruklarının asgariye indirilmesini sağlamak üzere toplam bütçesi KDV de dahil olmak üzere 6 milyon euro olan sözleşme Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Nisan Cuma günü imzalandı.

Sözleşme, İçişleri Bakanlığı adına projede yer alan üç tarafı temsilen İçişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Livanios tarafından imzalandı. İmzalanan proje sözleşmesi mevcut tesislerinin onarımı ve iyileştirilmesini kapsıyor.

Bahçeköy (Kipi) sınır kapısından yılda toplam bir (1) milyon aracın geçiş yaparken, trafik hacmi bakımından ülkenin üçüncü büyük sınır kapısı.

Yukarıdaki yükseltme aynı zamanda Yunanistan’ın insanların seyahat geçişlerinin yanı sıra ticari malların sınır ötesi taşımacılığını düzenleyen ilgili AB düzenlemelerine ve Frontex’in GR31 tavsiyesinin içeriğine önemli ölçüde yanıt verilmesine de katkıda bulunacaktır.

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bu-kapida-yilan-hikayesine-donen-iyilestirme-calismalari-sozlesmesi-imzalandi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir