Yunan Diplomasisi Aynı Telden Çalıyor, Avrupalıları Masada İkna Etmeyi Başarıyor

Yunan diplomasisi bilindiği gibi devam ediyor. Avrupa ülkelerinin Yunanistan’da görev yapan 17 Büyükelçisi bu günlerde Girit’i ziyaret ediyor.

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili olan Dora Bakoyanni öncülüğünde Avrupa ülkelerinin Yunanistan’da görev yapan 17 Büyükelçisi bu günlerde Girit’i ziyaret ediyor.

Konuk Büyükelçiler Hanya kentinde bir dizi temaslar ve ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu ziyarette Girit kültürünün tanıtılmasının yanısıra turizm ve bölgedeki yatırım alanları hakkında Büyükelçilere bilgilendirme yapılıyor.

Bakoyanni ve beraberindeki heyet konuk Büyükelçileri Knossos Sarayı’na (Knossos Minos Uygarlığı’na başkentlik yapmış antik şehirdir. Girit’in kuzeyinde, Kandiye şehri yakınlarındadır. Knossos Sarayı, antik kentin en önemli yapısıdır) götürdüler, Suda’daki NATO üssünü ziyaret ettiler ve Hanya kentinin eski limanında Yalı Camii önünde toplanan kalabalık ve Avrupa Birliği’nin Atina’da görev yapan 17 Büyükelçisi de dahil olmak üzere Olimpiyat Meşalesini karşılama törenine katıldı.

Büyükelçiler onuruna verilen akşam yemeğine katılım oldukça yoğun ve Yunan Diplomasisi açısından bir o kadar da önemliydi. Bakoyanni ve Büyükelçilerle birlikte yemeğe katılanlar arasında Eski Başbakan Yorgos Papandreu, eski Dışişleri Bakanları Evangelos Venizelos, Yorgos Katrugalos, Theodoros Rusopulos’un yanısıra Rodop ili Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili ve eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Evripidis Stilianidis hazır bulunuyordu.

Bu ziyaret Yunan basınında “Bakoyanni aslında Avrupa Birliği Komisyonu’nu Girit’e taşıdı” olarak yorumlandı.

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunan-diplomasisi-ayni-telden-caliyor-avrupalilari-masada-ikna-etmeyi-basariyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir