Proje Tamam, Sıra İhalede

Kipi (Bahçeköy)-İpsala sınır kapısına yapılması planlanan yeni köprünün nihai proje çalışması Haziran ayı sonunda teslim edilecek.

Egnatia Odos A.E.’nin genel müdürü Konstantinos Kuçukos’un Selanik’ten yaptığı açıklamaya göre, Kipi (Bahçeköy)-İpsala sınır kapısına yapılması planlanan yeni köprünün nihai proje çalışmasının Haziran ayı sonunda teslim edileceğini belirtti.

Selanik’te düzenlenen Ortak Planlama ve Proje İzleme Komitesi’nin 9. toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, takvime göre yeni sınır ötesi köprü projesinin ihalesi önümüzdeki 6 ay içinde yapılacak ve her iki taraftan da takip edileceğini dile getirdi.

Yeni köprü, 344 metresi Yunanistan topraklarında olmak üzere 811 metre uzunluğunda, üç açıklıklı “ekstra doz” kablolu bir köprü olacak. Her yönde iki adet 2 şeritli trafik ve bir acil durum şeridi, her yöne de yan kaldırım konfigürasyonları olacak.

Uzun yıllardır iki ülkenin ortak gündeminde olan yeni köprü, 26 Ocak 2013’te Egnatia Odos A.E. ile T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan İşbirliği Anlaşmasıyla tekrar gündeme gelmişti. Yeni köprünün her iki tarafı da ilgilendiren çalışmaları Egnatia Odos A.E. tarafından hazırlanıyor.

Egnatia Odos A.E.’nin genel müdürü Konstantinos Kuçukos son olarak, “Köprünün inşaatı oldukça zor ve mutlaka iki yıllık bir inşaat süresi gerektirecektir, bu dikkate alınmalıdır. Ancak son çalışmayı sonuçlandırmak için çok iyi bir aşamadayız ve inanın bana şunu söyleyebilirim ki bu kolay bir aşama değildi. Son yıllarda büyük çabalar sarf ettik ve açıkçası Altyapı Bakanlığımızın da bunu başardığını söylemeliyiz. Bu konuda çok büyük desteğimiz var ve firma olarak belirlenen Egnatia Odos olarak hem Türk tarafı hem de tabii ki Yunan tarafı için çalışmayı münhasıran yapan bizleriz.” dedi.

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/proje-tamam-sira-ihalede/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir