Miçotakis: “Visa Express” Uygulaması Ada Halkına Mükemmel Sonuçlar Getirdi”

Başbakan Miçotakis, Türk Turistlerin adalara gelişinden dolayı ekonominin canlandığını ve bunun da bölge halkının ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Midilli’yi ziyaret eden Başbakan Kiriakos Miçotakis Kalloni’de vatandaşlarla hitaben yaptığı konuşmada, yaklaşmakta olan Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili partisinin bu seçimlerde de galip geleceğini, Yunan halkının büyük çoğunluğunun ülkenin ekonomik ve diğer konularda Yeni Demokrasi partisi hükümetine ve bizzat kendisine güvendiğini dile getirdi ve bu seçimlerde Midilli adası halkının desteğini istedi.

Başbakan Miçotakis, Türk vatandaşlarının kapıda “Visa Express” uygulaması ile adalara akın ettiğini ve bunun da turizm sezonu öncesinde ada halkına mükemmel sonuçlar getirdiğini söyledi.

Miçotakis Midilli’de yaptığı konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“Visa Express’in uygulanmasının ardından, Türk vatandaşlarının Mart ayı sonundan Çarşamba gününe kadar Midilli’ye gelişleri 2023’e göre %868 oranında artarak, yoğun turizm sezonu öncesinde yerel ekonomiye destek sağladı ve iki halk arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yardımcı oldu.

Visa Express başlangıçta yedi günlük bir süreye sahip olacak ve Kos, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız Adası gezileri için geçerli olacak. Nisan ayı sonuna kadar Limni, Leros (İleryos-İleriye), Kalimnos (Kilimli), Kastelorizo (Kızılhisar) ​​ve Simi (Sömbeki) olmak üzere beş ada daha katılacak.

Yerel yetkilileri, Eyalet Başkanını, Belediye Başkanını, Bakanı, tüm Ege adaları için çok önemli bir program başlattıklarından dolayı gerçekten tebrik etmek istiyorum, ancak Kuzeydoğu Ege’ye özellikle önem veriyorum.

Gördüğünüz gibi işe yarayan ve çok etkili çalışan bir program, vizesi olmayan Türk ziyaretçilerin dakikalar içinde vize almasını sağlayan vize kolaylaştırma programıdır.

Bugün bu kadar kolay ve apaçık görünen şeyin uygulanması, Bakan’ın çok fazla çalışmasını ve büyük çabasını gerektirdi; zira bu, şu anda Schengen bölgesi genelinde “yürüyen” tek vize kolaylaştırma programıdır.

Açıkçası, eğer ülkemiz son yıllarda kaybettiği itibarı geri kazanmasaydı, Avrupalı ​​otoriteler ciddi bir ülkeyle karşı karşıya olduklarını anlamasalardı böyle bir programın başlatılması mümkün olmazdı. Schengen bölgesine giriş için vize başvurularını hızlı ve mutlak güvenlikle işleme koymaktır. Bu nedenle daha fazla ziyaretçi bekliyoruz.

Sayın Bölge Başkanı ve Sayın Belediye Başkanımız, programın sonunda 10 ada ve 14 limanı kapsadığını hatırlatayım, geri kalan adalar Nisan ayı sonunda katılacak ve özellikle Midilli için daha fazla ziyaretçi bekliyoruz.

Bunun adanın yerel ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğundan bahsetmeme gerek yok. Sanırım bu, Türkiye’den önemli bir ilave turist trafiği gören ilgili tüm acentelerin gülümsemeleriyle de doğrulanıyor.

Son olarak şunu söyleyeyim, bu program aynı zamanda Yunanistan ile Türkiye arasındaki yakınlaşmanın, öncelikle komşularımızla barış ve güvenlik içinde yaşamamızı isteyen ilk kişiler olan adalılar açısından somut gerçek sonuçlarının olduğunun pratik teyididir. Ve tabii ki geçtiğimiz haftalarda başlatılan ve bundan sonra daha da güçlenecek olan bu düzenli iletişimden maddi faydalar da elde edeceğiz.”

Yetkililer tarafından Başbakan Kiriakos Mişotakis’e ayrıca Visa Express kullanan ziyaretçiler için geçiş kapısı olarak faaliyet gösteren veya çalışacak toplam 14 limanda yapılan hazırlıklar hakkında da bilgi verildi; bu sayede denetim için bekleme süresi yolcu başına 15 dakikayı aşmadığı belirtildi.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/micotakis-visa-express-uygulamasi-ada-halkina-mukemmel-sonuclar-getirdi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir