Yunan Komutan Edirne’de Türk Komutanın Misafiri Oldu

Yunanistan ile Türkiye arasında başlatılan iyi ilişkiler, askeri alanda da meyvelerini vermeye başladı.

Yunanistan ile Türkiye arasında başlatılan iyi ilişkiler askeri alanda da meyvelerini vermeye başladı. İki ülke arasında uzun zamandan beri belirli aralıklarla “Güven Artırıcı Önlemler” kapsamında bir Ankara’da, bir Atina’da heyetler arası toplantılar yapılıyor. Bu toplantılardan biri daha 22 Nisan Pazartesi günü Atina’da yapılacak.

Ancak bu toplantı öncesinde “Güven Artırıcı Önlemler” kapsamında Yunanistan’ın Meriç (Evros) ilinde konuşlu 3’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Vardis Harkianakis ve beraberindeki heyet üyeleri ile birlikte Edirne’deki 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler” kapsamında Türkiye’ye gelen Yunanistan askeri heyetinin 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nı ziyaret ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Türkiye-Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler kapsamında, Yunanistan 3’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Vardis Harkianakis, Yunanistan Savunma Ataşesi Albay Georgios Bellos ve Yarbay Georgios Aleksopoulos 16 Nisan 2024 tarihinde 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızı ziyaret etti.” İfadeleri kullanıldı.

Sırasıyla Keşan’daki 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı bugün veya yarın, Güven Artırıcı Önlemler kapsamında Dedeağaç bölgesi Ferecik (Feres) kasabasındaki 31’inci Mekanize Piyade Tugayı’nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Son olarak 22 Nisan Pazartesi günü, Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) amacıyla Yunanistan ve Türkiye’den heyetlerin katılımıyla Atina’da bir toplantı yapılacak.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunan-komutan-edirnede-turk-komutanin-misafiri-oldu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir