Yunanistan İsrail Tarzı Hava Savunma Sistemi Alıyor

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Skai televizyonunda katıldığı bir programda, Yunanistan’ın “İsrail tarzı” bir hava savunma-anti-drone kubbesi satın alma planına değindi.
Bakan Dendias, “Program zaten başlatıldı. Ukrayna ve Gazze’deki savaşları gözlemleyerek, ülkenin uçaksavar ve insansız hava araçlarına karşı koruma sağlaması gerektiği açıktı. Bu sistemi üst üste bindirilmiş iki kubbeli bir kilise olarak hayal edin. Yarın sabah olmayacak ama olacak. Bu amaçla ciddi bir harcama öngörülüyor” dedi.

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde deniz parkları oluşturmasına Türkiye’nin tepkisini yorumlayan Bakan Dendias, “Kiklad Adaları’ndaki deniz parkları için Türkiye’den izin istemek mümkünse eğer” dedi.
Dendias, “Türkiye ‘bir sıcak ve bir soğuk’ taktiğini takip ediyor, ihlaller açısından davranışı son zamanlarda kusursuz, ancak iddialar düzeyinde inanılmaz ifadeler kullanıyor. Türkiye ile konuşmamız gerekiyor, konuşmamak hiçbir yere varmaz, ancak Ankara’nın savaş tehdidini ve Türkiye-Libya mutabakatını masadan kaldırması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-israil-tarzi-hava-savunma-sistemi-aliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir