Ucuz Yunan Propagandasına Dönüşmüş

Yunan fırkateyni “Themistoklis” (F 465) İstanbul’da Sarayburnu’nda limanı iskelesine bağlandı.

Yunan fırkateyni “Themistoklis” (F 465) NATO Daimi Deniz Görev Grubu SNMGII kapsamında İstanbul Sarayburnu’nda limanı iskelesine bağlandı. “Themistoklis” Fırkateyninin kaptanı Geminin her yerine büyük boyutlu Yunan bayrağı toka etmiş ve çektiği fotoğraflar Yunan basınına serviş edilmiş. Servis edilen fotoğrafın arka planına bakıldığında ise Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii görülüyor.

Neticede, zaman zaman NATO dayanışması kapsamında ortaya çıkan fotoğraf kareleri bile Yunan basınının ucuz Yunan propagandasına dönüşmüş. Keza Türk fırkateynlerinin Yunan limanlarında ve Korint kanalından geçişi sırasında Yine Yunan basını aynı telden çalarak ucuz propaganda yapmaktan geri kalmadığı biliniyor.

Basında çıkan haberler okuyucuya şu şekilde servis edilmiş.

“Yunan firkateyninin varlığı, Türkiye’nin Mavi Vatan doktrininin “babası” olarak anılan Cem Gürdeniz’i rahatsız etti. Platform X’te yaptığı paylaşımda firkateynin fotoğrafını yayınlayarak, kaptanın Yunan bayrağı çekmesi nedeniyle “propaganda” fırsatını değerlendirdiğini paylaştı.

Yunan firkateyni Themistokles’in (F 465) İstanbul Boğazı’ndaki limanda Ayasofya’nın önünde dalgalanan Yunan bayrağıyla çekilmiş fotoğrafı Türkiye’de bazılarını rahatsız etmiş olabilir, ama Yunanistan’da gurur ve duygu uyandırıyor.

Fotoğraf sosyal medyada yayınlandı. Yorum yok. Hisseden hisseder.

Yunanlılar için bu birliktelik kaçınılmazdır. Mavi-beyaz (Yunan bayrağı) Konstantinupolis’te dalgalanıyor, (İstanbul) O zamanki gibi: “Averof” zırhlısı Dolma Bahçe Sarayı önünden Boğaz’ı geçerken olduğu gibi.

31 Ekim 1918’de Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanmasının ardından Yunan savaş gemileri “Averof” ve “Kilkis”in de katıldığı bir müttefik deniz filosu Boğazı geçerek Dolma Bahçe Sarayı önünde demirledi.”

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/ucuz-yunan-propagandasina-donusmus/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir