“Her İki NATO Müttefikimizin Yaklaşımı Sürdürmesi ABD’nin De Çıkarına”

ABD’nin Atina Büyükelçisi Giorgos Tsounis, Yunanistan-Türkiye yakınlaşmasının Amerika’nın da yararına olduğunu söyledi.

ABD’nin Atina Büyükelçisi Giorgos Tsounis 9. Delphi Ekonomi Forumu’na katıldı. Büyükelçi burada yaptığı konuşmasında, ABD’nin Yunan ordusunun modernizasyonuna olan bağlılığının, iki ülkenin savunma alanındaki işbirliğiyle ortaya çıktığını vurguladı. Büyükelçi Tsounis, Yunanistan-Türkiye yakınlaşmasının Amerika’nın da yararına olduğunu dile getirdi.

Moderatör tarafından kendisine yöneltilen soruda, Yunanistan’ın F-35 savaş uçağı ile ilgili ABD’nin tutumu hakkında Büyükelçi Tsounis, “Yunanistan NATO’nun çok önemli bir ortağı, bu konu ABD’nin Yunan ordusunun modernizasyonuna olan bağlılığını gösteriyor” ifadelerini kullanarak cevapladı. Büyükelçi, “Yunanistan NATO’nun güneydoğu kanadını destekliyor ve bu çok önemli.” Dedi.

Büyükelçiye yöneltilen bir diğer soru ise, Amerika’nın Türkiye’ye yönelik F-16 savaş uçağı satımı konusunda yaktığı yeşil ışık konusunda Yunanlıların endişelenmek için nedenleri olup olmadığı sorulduğunda Büyükelçi Tsounis şunları söyledi: “Türkiye, Yunanistan gibi onlarca yıldır F16’lara sahip bir ülke. Asıl odaklanmamız gereken şey, iki NATO ortağımız arasında ilişkilerde ciddi bir ısınma olduğu gerçeğidir. Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler önemli ölçüde gelişti. Her iki NATO müttefikimizi de bu yola devam etmeye teşvik ediyoruz. Hiç kimse barışçıl ve istikrarlı bir bölgeden Yunanistan ve Türkiye kadar yararlanamaz. Ortak bir çıkar var ve her iki NATO müttefikimizin de bu yaklaşımı sürdürmesi ABD’nin de çıkarına. Herkesin mevcut gidişatın devam ettiğini görmek isteyeceğini düşünüyorum.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/her-iki-nato-muttefikimizin-yaklasimi-surdurmesi-abdnin-de-cikarina/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir