20’den Fazla TIR Kamyonu İle Mühimmat Sevkiyatı (Video)

Son günlerde Yunanistan’da askeri malzeme (Mühimmat) sevkiyatı haberleri oldukça yaygın olarak okuyucunun dikkatini çekmeye başladı. Herkes şu sorunun cevabını arıyor; “Bu mühimmatlar nereye gidiyor?”

Geçtiğimiz hafta “Elliniki Lisi” (Yunan Çözümü) partisi Başkanı Kiriakos Veloulos Parlamentoda yaptığı konuşma sırasında, Korint bölgesinden askeri cephanelikten TIR’lar dolusu cephanenin Ukrayna plakalı TIR’lar aracılığıyla sevkiyatın yapıldığını dile getirmiş, yetkili Bakandan konuya ilişkin açıklık getirilmesi istemişti.

Şimdi de benzeri bir sevkiyat haberi bu defasında Epir bölgesi Yanya kentinden geldi.

Mühimmat taşımacılığında uzman olduğu ileri sürülen Bulgaristan nakliye şirketine ait 20 TIR’ın Yanya bölgesinden yükledikleri askeri malzemeyi Ukrayna’ya götürmek üzere bölgeden hareket ettiği ileri sürüldü.

Yunanistan’ın Epir bölgesi Yanya’daki Epiruspost basını “garip bir mühimmat nakliyesi yapıldığını” ileri sürerek fotoğraf ve videoların olduğu bir haber yayınladı. Epiruspost’a göre konvoy mühimmat taşıyarak tüm Yanya havzasını geçti! Varış noktasının Ukrayna olacağı ileri sürülüyor.

Haberde şu ifadeler yer alıyor:

“Yunan Polisinin devriye ve konvansiyonel araçlarının eşlik ettiği yirmiden fazla kamyon, tüm Yanya havzasını geçerek Egnatia’ya (otoyol) girdi. Peçali’deki askeri depolardan gerçekleştirilen taşıma operasyonu sabah saat 11.00’den kısa süre sonra başladı.

Son iki günde Yanya şehrine gelen yirmiden fazla kamyon, Yunan Polisinin devriye ve konvansiyonel araçlarının eşliğinde yola çıktı, ardından tüm Yanya havzasını geçerek Egnatia Odos’a (Otoyol) girdi.

Söz konusu kamyonlar, mühimmat ve patlayıcı taşımacılığında uzmanlaşmış bir Bulgar şirketine ait. Kaldı ki bu şirket Bulgaristan’da, Güneydoğu Avrupa’nın en büyük askeri malzeme deposuna sahiptir.

Nihai varış noktası bilinmediği için bölgedeki askeri depolardan savaş malzemelerinin neden yüklendiği şu anda bilinmiyor. Ancak doğrulanmamış bilgiler bu malzemenin Ukrayna’ya ulaşacağını iddia ediyor. Aynı Bulgar şirketi yaklaşık iki yıl önce Kozani’deki depolardan savaş malzemeleri taşımıştı.”

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/20den-fazla-tir-kamyonu-ile-muhimmat-sevkiyati-video/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir