Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis Washington’da

Bugün, 9 Şubat Cuma günü Gerapetritis, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Dışişleri Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirecek.

Toplantının ardından iki Bakan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexandra Papadopoulou ve Ekonomik Diplomasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis’in katılacağı 5. Yunanistan-ABD Stratejik Diyalogunun açılışına katılacak.

5. Stratejik Diyalog’un ele aldığı konular arasında bölgesel gelişmeler, savunma ve güvenlik, insani zorluklar ve afetlere hazırlık, enerji ve çevre, kolluk kuvvetleri ve terörle mücadele, ticaret ve yatırım, iki halk arasındaki bağlar yer alıyor.

İki Dışişleri Bakanı basına ortak açıklamalar yapacak aynı zamanda Gerapetritis tarafından Yunanistan’ın “Artemis” uzay işbirliği anlaşmalarına katılımına ilişkin imza töreni düzenlenecek.

Gerapetritis, Washington’da kaldığı süre boyunca Wilson Merkezi’nin “Okyanusumuzda Geri Sayım, Yunanistan 2024: Dinamikleri Olan Bir Okyanus” etkinliğinde konuşma yapacak ve ABD Başkanı’nın iklim konusundaki Özel Elçisi John Kerry ile bir oturuma katılacak.

Son olarak Gerapetritis, Georgetown Üniversitesi’nin “Zorluklar ve Fırsatlar: Avrupa’nın Geleceği, AB-ABD İlişkileri, Orta Doğu ve Yunanistan’ın Dünya Sahnesindeki Rolü” başlıklı etkinliğinde resmi konuk konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-disisleri-bakani-gerapetritis-washingtonda/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir