Halkidiki’de En Fazla ve En Pahalı Mülkü Bulgarlar Satın Alıyor

Kuzey Yunanistan’ın turistik merkezlerin başında gelen Halkidiki’de en çok taşınmaz mülkü Bulgarlar satın alıyor. Bulgarlar bu alımlar için yüksek meblağlar yatırıyor.

Bulgar ve Rumen yatırımcıların yüzde 60 ila 70’i 150 bin euroya kadar ev ararken, Sırpların küçük bir ev satın almak için 60 bin ila 70 bin euro arası para yatırıyor.

Halkidiki vilayetinde satılan mülklerin %50’den fazlası yabancıların eline geçiyor. Alıcılar listesinde ise Bulgarlar ilk sırada yer alırken, onu Sırplar, Romenler, Yunanlılar ve İsrailliler takip ederken, Alman alıcılar çoğunlukla düşük bütçe ile küçük bir kır evi satın almak isteyen emeklilerden oluşuyor.

Halkidiki’deki yabancı mülk alıcıları arasında en fazla harcamayı yapan Bulgarlar olurken, İsrailliler ise tam tersine ucuz mülkleri alarak, tamir çalışmaları sonrasında daha yüksek fiyata satmak amacıyla mülk ediniyor. Aynı zamanda fırsat olduğu sürece satılık otel ünitelerine de bakıyorlar.

Yabancı yatırımcıların Halkidiki bölgesine ilgisi ağırlıklı olarak konut projeleri ve mevcut otel altyapısına yoğunlaşırken, talebin %10 ila %15’i arsa satın alımından oluşuyor.

Sırplar, ellerindeki 60.000 ile 70.000 euro arasında değişen meblağlarla ağırlıklı olarak küçük evler satın almaya çalışırken, Kuzey Makedonya’dan alıcılar da buna göre hareket ediyor.

Bulgar ve Rumen yatırımcılar yüzde 60 ila yüzde 70’inin 150 bin euroya kadar ev ararken, yüzde 12 1 milyon euro, yüzde 15’i 500 bin euroya kadar harcama yapıyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/halkidikide-en-fazla-ve-en-pahali-mulku-bulgarlar-satin-aliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir