“Bağımsızlığımızın ve Toprak Bütünlüğümüzün Tartışılamaz Olduğunu Kanıtlayanların Yanındayız”

Savunma Bakanı Nikos Dendias gittiği Limni adasından “Bağımsızlığımızın ve toprak bütünlüğümüzün tartışılamaz olduğunu günlük eylemleriyle kanıtlayanların yanındayız.” Dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias 2024 yılının ilk gününde Limni adasına giderek mesaj gönderdi. Bakan Dendias Limni adasında bulunan 130. Savaş Filosu komutanlığına giderek personele konuştu ve yeni yılını kutladı. Nikos Dendias bir F-16 savaş uçağının bulunduğu hangarın önünde yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“2024’ün ilk günü bizi uç noktada Limni adasında, vatanımızın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunanların yanında buluyor. Bu bayram günlerinde düşüncelerimiz ülkemiz Silahlı Kuvvetlerinin kadın ve erkekleriyle birliktedir. Bağımsızlığımızın ve toprak bütünlüğümüzün tartışılamaz olduğunu günlük eylemleriyle kanıtlayanların yanındayız. Yunan topraklarının koruyucusu, aynı zamanda Yunan toplumunun her zorlukta destekçisi olan Silahlı Kuvvetlerimizin subaylarının özverisine ve profesyonelliğine bir kez daha en derin saygılarımı sunuyorum. 2024 yılının tüm yöneticilere ve ailelerine sağlık ve mutluluk getirmesini canı gönülden diliyorum.”

Bakan Dendias, adada bulunan Arama ve Kurtarma (SAR) görevlerini yerine getiren SUPER PUMA helikopterinin nöbetçi mürettebatıyla görüştü ve yeni yılı kutladı. Helikopter hakkında bilgi aldı.

Dendias’ın ikinci durağı, Mirina limanında bulunan Deniz Kuvvetlerine ait gambot “POLEMİSTİS” gemisi oldu ve burada kaptan ve mürettebatla yeni yıl dileklerini paylaştı.

 

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bagimsizligimizin-ve-toprak-butunlugumuzun-tartisilamaz-oldugunu-kanitlayanlarin-yanindayiz/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Eurovision’da iki Batı Trakyalı gencin“Batı Trakyalıyız, Türküz” açıklamasi…

İskeçe Türk Birliği Başkanı, gazeteci Ozan Ahmetoğlu Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan iki Batı Trakyalı gencin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir