Aden Körfezi Hazırlıkları Yapılıyor

Yunanistan Kızıldeniz’e hangi gemiyi gönderecek, Savunma Bakanlığı’nda görüşmeler ve hazırlıklar devam ediyor.

Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından, “Dünyanın en büyük ticari gemi filosuna sahip olan Yunanistan çıkarları doğrultusunda, Kızıldeniz’de serbest seyrüseferin sağlanmasıyla ilgilenen ülkelerden biridir. İlk andan itibaren Amerikalıların inisiyatifiyle ülkelerin katılımını takip ediyorduk ve katılım ihtimalini düşünüyorduk, Başbakan’ın kararıyla Yunanistan da operasyonun parçası olacak.” Değerlendirmesi yapılıyor.

Yunanistan Filo Karargahı, Orta Ömür Modernizasyonundan geçmemiş olmasına rağmen Donanmanın operasyonlarının en ileri teknolojisi olan dört HYDRA sınıfı MEKO fırkateyninden birini göndermeyi düşünüyor. Aynı zamanda, çift PHALANX koruma sistemiyle donatılmış, modernize edilmiş altı S-tipi fırkateynden birinin bölgeye gönderilmesi de düşünülüyor. Çift PHALALNX sistemiyle donatılmış S fırkateynleri ELLİ ve LİMNOS’tur.

Önümüzdeki birkaç gün içinde Deniz Kuvvetleri personelinden oluşan bir heyet, Aden Körfezi’nde görevin planlaması hakkında bilgi almak üzere Amerikalıların Bahreyn’de kurduğu Harekat Karargahına gidecek.

Yunanistan da katılıyor

Kızıldeniz’deki gemileri korumak için oluşturulan uluslararası görev gücüne Yunanistan da katılıyor.

Yunanistan, Yemen’de İran destekli Husiler’in Kızıldeniz’deki ticari yük gemilerine düzenlediği saldırılar sonrasında ABD liderliğinde oluşturulan uluslararası görev gücüne bir fırkateynle katılacağını açıkladı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, “Fırkateyn, ticari gemilerin, denizcilerin hayatının ve küresel ekonominin korunması amacıyla uluslararası Refah Muhafızı operasyonuna katılacak” dedi.

Dendias, Yunan donanmasına ait fırkateynin görev gücüne Başbakan Kiriakos Miçotakis’in talimatı üzerine katılacağını da kaydetti.

Dendias, televizyonda yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın dünyanın ileri gelen denizcilik ülkesi olarak küresel deniz taşımacılığı sektörüne yönelik “dev tehdide” karşılık vermede “temel çıkarları” olduğunu söyledi.

Yunanistan Gemi Taşımacılığı Bakanlığı’ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada Kızıldeniz’de ve Aden Körfezi’nde seyreden ticari gemilere Yemen karasularından uzak durma tavsiyesi verilmişti. Yunan deniz taşımacılığı firmaları, yük taşıma kapasitesi açısından dünyadaki tüm ticari gemilerin yüzde 20’sine sahip.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/aden-korfezi-hazirliklari-yapiliyor/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir