TİKA’nın Destekleriyle Nepal’de Göz Sağlığı Kampı Düzenledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Nepal’in Dhangadhi ve Nepalgunj şehirlerinde 1 hafta süren ücretsiz göz sağlığı tarama ve tedavi kampı düzenledi.

Nepal’de göz sağlığı alanında faaliyet gösteren ve hâlihazırda 27 göz hastanesini ve 150 göz sağlığı merkezini bünyesinde barındıran “Nepal Netra Jyoti Sangh” adlı sivil toplum kuruluşu ve TİKA iş birliğinde, gerçekleştirilen göz sağlığı taraması ve tedavisi imkânlarından yaklaşık 3000 bin kişi faydalandı.

Katarakt ameliyatı olma imkânı bulunmayan, tedaviye erişim sağlayamayan aşırı yoksulluk sınırında yaşayan Nepalli hastalar, düzenlenen göz sağlığı tedavi kampları sayesinde sağlığına kavuştu. Kısmi veya tamamen görme kaybı yaşayan yaklaşık 500 kişiye katarakt ameliyatı yapıldı.

Ayrıca, göz hasarı veya rahatsızlığı bulunan hastalar Nepalgunj ve Dhangadhi şehirlerindeki göz hastanelerine ücretsiz tedavi görmek üzere sevk edildi.

Nepal hakkında

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişme Endeksi listesinde 191 ülke arasında 143. sırada yer alan Nepal, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Nepal’in 30 milyonluk nüfusunun yüzde 80’i kırsalda yaşamakta ve nüfusun dörtte birinden fazlası yoksulluk sınırının altında hayat sürdürüyor. Ülkede sağlık hizmetleri; hem kamu hem de özel sektör tarafından sağlanmakta ve genellikle uluslararası standartları karşılayamıyor.

Çeşitli hastalıklara yakalanma oranının diğer Güney Asya ülkelerine kıyasla yüksek olduğu gözlenen Nepal’de sıtma, tüberküloz, kolera ve tifo gibi hastalıklar kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27nin_destekleriyle_nepal_de_goz_sagligi_kampi_duzenledi-79406

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

İskeçe Müftülüğü Kurban kampanyasını başlattı…

İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile her yıl düzenlenen vekâletle Kurban kampanyası bu sene de başlatıldı. İskeçe …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir