“Bu Mücadele, Haklarımız İade Edilene Kadar Devam Edecek”

Ahmet Kara’dan Encümen Heyeti seçimlerinin ilanıyla ilgili tepki geldi. Kara, “Bu mücadele, haklarımız iade edilene kadar devam edecek. Mücadelenin hangi konumdan edildiği hiç önemli değil.” Şfadelerini kullanarak bihassa Atina’ya mesaj gönderdi.

Batı Trakya Türk Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Av.Ahmet Kara, Encümen Heyeti seçimleri ilanı aşamasında yapılan uygulamayı eleştirdi. Encümen heyeti seçimleriyle ilgili kararın 1 Aralık’ta çıktığına, adaylık başvurularının da 2 Aralık’ta başladığına dikkat çeken Kara, kararın okullara ise 4 Aralık’ta gönderilmesine tepki gösterdi.

Ahmet Kara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Encümenlik seçimlerinin ilanı ile ilgili karar 1 Aralık Cuma günü çıkıyor ve ilgili takvime göre adaylık başvuruları 2 Aralık Cumartesi günü başlıyor. Ama her ne hikmetse, bu karar okullara 4 Aralık Pazartesi günü gönderiliyor.

Böylelikle zaten kısıtlı olan adaylık başvuru süresinden iki gün ‘yenmiş’ oluyor. Zaten okulların kapalı olduğu cumartesi ve pazar günlerini de hesap edersek, adaylık başvurusu için geriye sadece beş günün kaldığı görülmektedir.

Yetkililerce yapılan açıklamalardan, basın aracılığıyla yapılan algı operasyonundan ve azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için atılan her adımımızı küçümseme çabasından, çifte standardın hangi seviyeye taşındığı çok net görülmektedir.

Azınlık eğitimi ile ilgili her adımınızda kötü niyet var dediğimizde ve itiraz ettiğimizde de, kalemşörler, işbirlikçiler ve memurlarınız aracılığı ile hedef haline getiriliyoruz. Varsın öyle olsun…

Bu mücadele, haklarımız iade edilene kadar devam edecek. Mücadelenin hangi konumdan edildiği hiç önemli değil.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/bu-mucadele-haklarimiz-iade-edilene-kadar-devam-edecek/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir