AB Temsilcisi: Putin, Ukrayna’yı kara deliğe çevirmeye çalışıyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ülkelerinin kalkınma bakanlarının toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Rus saldırıları altındaki Ukrayna’da yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekti. Borrell, “Putin, Ukraynalıları karanlık ve soğukta koymak için Ukrayna’yı ışığın, elektriğin, ısınmanın olmadığı bir kara deliğe çevirmeye çalışıyor” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’daki geniş çaplı işgal girişimi sivil ve kritik altyapı hedefli saldırılarla devam ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere pek çok dünya ülkesi Rusya’ya karşı yaptırım kararı alıyor. Son zamanlarda kritik altyapı hedeflerine saldıran Rusya, Ukrayna’da elektrik kesintilerine neden oluyor.

“PUTİN, UKRAYNA’YI KARA DELİĞE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Bu bağlamda Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell AB ülkelerinin kalkınma bakanlarının toplantısından önce gazetecilere verdiği demeçte Ukrayna-Rusya Savaşı’nın görüşüleceğine dikkat çekti. Borrell, “Ukrayna’ya desteğimizi artırmak zorundayız. Putin, Ukrayna’yı bombalamaya devam ediyor. Putin, Ukraynalıları karanlık ve soğukta koymak için Ukrayna’yı ışığın, elektriğin, ısınmanın olmadığı bir kara deliğe çevirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/ab-temsilcisi-putin-ukrayna-yi-kara-delige-cevirmeye-calisiyor/461620/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir