Tekrar Harekete Geçtiler, Yer Selanik Tesadüf Mü?

Yunanistan’da, Türkiye’ye karşı sözde “Pontus Soykırımı” iddialarını ortaya atan çevreler boş durmuyor. Kısa bir aradan sonra tekrar harekete geçen Yunanistan’daki Karadeniz dernekleri (Pontus Dernekleri) faaliyetlerine hız verdiler.

Kasım ayındaki Güven Arttırıcı Önlemler toplantıları ve 7 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizatihi katılımlarıyla Selanik’te düzenlenecek Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısının hayata geçirileceği bir dönemde bu tür etkinliklere ve özellikle de Selanik’te yapılması ayrıca dikkat çekiyor.

Bu bağlamda Selanik’te, Eylem Derneği “Nikos Kapetanidis” ve Nikopolis Selanik Pontus Kültür Derneği “Filon Ktenidis” Yunanistan’da sevilen ve birçok projede birlikte çalışan Trabzonlu araştırmacı ve yazar Vahit Tursun’un da katılımıyla yayın eserlerinin Selanik’teki ilk sunumunu bir etkinlikle düzenliyor.

Tören 11 Kasım Cumartesi günü Selanik Stavrupoli’deki Lazart Otel’de, Lazarist Manastırı’nın karşısında (Kolokotroni Caddesi 16) saat 18.30’da gerçekleşecek.

Tanıtılacak kitaplar arasında Romeika-Türkçe Sözlük (Romeika-Türkçe sözlük, ed. Heyamola, İstanbul 2019) ve Romeika – Edebiyat, Gramer Bilgileri ve Ağızlar Arası Karşılaştırma (Romeika – Edebiyat, gramer bilgileri ve lehçeler arası karşılaştırmalar) yer alıyor.

Konuşmacılar:

Vahit Tursun, yazar.

Archontoula Konstantinidou, filolog, Pontus lehçesi sertifikalı eğitmeni, Uluslararası Yunanistan Üniversitesi Uygulamalı Dilbilim alanında doktora adayı.

Etkinliğin moderatörlüğünü ERT3 gazeteci Emilios Sapranidis yapacak.

Anlatım: Giorgos Simeonidis, aktör.

Kemençe: Dimitris Xenitopoulos.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/tekrar-harekete-gectiler-yer-selanik-tesaduf-mu/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir