SDOE 5 Kargo Şirketini Kontrol Etti, “Çakma” Marka Ürünler Ele Geçirildi

Yunanistan Maliye Bakanlığı’na bağlı Ekonomik Suçlarla Mücadele Kurumu’na (SDOE) bağlı Operasyon Müdürlüğü kademelerindeki denetçiler, 15-18/10/2023 tarihleri ​​arasında birbiriyle bağlantılı olduğu iddia edilen Atina bölgesinde beş kurye şirketini kontrol etti. Yapılan kontrollerde taklit (sahte) markalı ürünlerin piyasaya sürüldüğü tespit edilerek ürünlere el konuldu.

Özellikle birbiriyle bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kargo firmasının merkez ve depolarında, beyan ettikleri gelirleri ezici bir şekilde aşan 14 milyon euro civarında fahiş miktarda geri ödeme yapıldığına dair belgeler neticesinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu tutarların, markalı şirketlerin taklit (sahte) ürünlerinin yasa dışı ticaretinden ve ayrıca gerekli belgeler olmadan ürünlerin ticaretinden kaynaklanan vergi kaçakçılığından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yapılan bu operasyonlar kapsamında aşağıdakiler tespit edildi ve ele geçirildi:

– Yasal belgeleri olmayan giyim, ayakkabı, ev eşyası ve çeyiz içeren 1.600 koli sevkiyatı. Bu işlemlerin değeri en az 50.000 Euro’ya ulaşıyor.

– Markalı firmaların sahte markalarını taşıyan 500’den fazla ürün (ayakkabı, kıyafet, çanta, cüzdan, parfüm, makine – alet). Malların gönderilmesinden Patra kentinden üç vatandaş sorumlu. Ticareti yapılan tüm mallar için vergi bilgisi verilmemiş ve öngörülen vergiler ödenmemiştir; malların büyük bir kısmı ise yasal ithalat ve ilgili gümrük vergilerinin ödendiği vs. kanıtlanmadan üçüncü ülkelerden gelmektedir. Marka sahibi firmaların kaybı ise en az 250.000 Euro tutarındadır.

Ele geçirilen mallar imha edilmek üzere SDOE’nin depolama tesislerine nakledildi. Servisin soruşturmaları yukarıdaki prosedürdeki diğer suç ortaklarını tespit etmeye devam ederken, sahtecilik, kaçakçılık, dolandırıcılık vb. suçlardan olaya karışan kişilere karşı dava dosyası açılıyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/sdoe-5-kargo-sirketini-kontrol-etti-cakma-marka-urunler-ele-gecirildi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir