TİKA’dan Pakistan’ın Deprem Altyapısının İyileştirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İslam Kalkınma Bankası (IsDB), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) iş birliğinde hayata geçirilen “Türkiye-Pakistan Meteoroloji Bölümünün Deprem Altyapısın İyileştirilmesi Ters Bağlantı Projesi” başarıyla tamamlandı.

Proje ile Türkiye’nin sahip olduğu bilgi, beceri, tecrübe ve teknolojilerinin İslam Kalkınma Bankası üye ülkelerine aktarılması, Ters Bağlantı (Reverse Linkage) Programı kapsamında Pakistan Meteoroloji Enstitüsünün deprem ve sismolojik araştırma alanlarında kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında, TÜBİTAK MAM tarafından verilen deprem verilerinin işlenmesi ve değerlendirilmesi, zemin sınıflandırılması ve veri değerlendirilmesi, GPS veri toplama ve işleme alanlarında verilen eğitimlere TİKA tarafından destek sağlandı.

Projenin son teknik eğitim programı kapsamında Pakistanlı 17 uzman eğitimlerini tamamlayarak, katılım sertifikalarını aldı.

 

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_pakistan_in_deprem_altyapisinin_iyilestirilmesine_destek-77784

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’da çağrı cihazları ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir