Gerapetritis: “Yunanistan Her Zaman Yanınızda Olacak”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis Arnavutluk’taki Rum azınlığa seslenerek, “Yunanistan her zaman yanınızda olacak” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis’in bugün Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Batı Balkanlar Berlin Süreci Dışişleri Bakanları Zirvesi’ne katıldı. Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, aynı zamanda Arnavutluk İnsan Hakları Birlik Partisi (KEAD) Başkanı Evangelos Dule ile Tiran’da bir araya geldi. Gerapetritis, “Yunanistan her zaman yanınızda olacak” dedi.

Bakan Gerapetritis, Zirve oturum aralarında Almanya Dışişleri Bakanı Analena Berbock, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Salenberg ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile görüştü.

Gerapetritis ayrıca Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varelli ve Avrupa Dış Eylem Servisi Avrupa Departmanı Direktörü Angelina Eichorst ile de görüşmelerde bulundu.

Bakan Gerapetritis Arnavutluk’ta Arnavutluk Başpiskoposu Anastasios ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Gerapetritis, “Bizi birleştiren köprüler, ortak kültürel kökenimiz olan Ortodoksluk, en hakiki ve önemli temsilcisini sizin şahınızda buluyor. Başlangıçta pastoral olarak ve daha sonra Arnavutluk’ta, Başpiskoposluk’ta son 32 yıldır yaptığınız iş son derece önemli ve bence bu hepimizin hissettiklerini tam olarak yansıtıyor; bir sevgi, dayanışma ve dayanışma eseri.”

Bakan Gerapetritis son olarak, Yunan devletine duyduğu güveni ve aynı zamanda Başpiskoposun çalışmalarına ve kendisine mutlak desteğini ifade ederek onu “aynı şevkle, aynı şevkle, Ortodoksların özverili bir şekilde hizmet etmeye devam etmeye” davet etti.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/gerapetritis-yunanistan-her-zaman-yaninizda-olacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir