Türkmenistan Devlet Başkanı, yabancı şirketlerin yöneticilerini kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, salı günü Aşkabat’ta Japonya’nın Kawasaki Heavy Industries Ltd. Şirketi Stratejik İşler Kıdemli Danışmanı Tatsuya Watanabe’yi, Cifal Şirketi Başkanı Gilles Remy’yi, CARPI Tech Şirketi Genel Direktörü François Tronel ile bu şirketin başkanı Alberto Maria Scuero’yu ve CLAAS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Alman Ekonomisi Doğu Komitesi Başkanı Cathrina Claas-Muehlhaeuser’i ayrı ayrı kabul etti.

Japonya’nın Kawasaki Heavy Industries Ltd. Şirketi Stratejik İşler Kıdemli Danışmanı Tatsuya Watanabe ile gerçekleşen görüşme:

Görüşme çerçevesinde Türkmenistan’da hayata geçirilen, ülke ekonomisinin modernizasyonu ve hızlı kalkınmasına yönelik büyük ölçekli programlar dikkate alınarak, işbirliğinin geleceği hakkında görüş alışverişi yapıldı. Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın kimya, petrol ve doğalgaz endüstrisinin geliştirilmesine yönelik, özellikle doğalgazdan fosfor, amonyak, üre ve benzin üreten tesislerin üretiminin arttırılmasına yönelik yeni projelerin uygulanmasıyla ilgili önerileri değerlendirmeye hazır olduğumuzu vurguladı.

Tatsuya Watanabe buna karşılık, Japonya iş çevrelerinin gelecek vaat eden Türkmenistan pazarıyla özellikle ilgilendiklerini ve deneyimlerini, en son teknolojik gelişmeleri Türkmenistanlı ortaklarıyla payaşamaya hazır olduklarını kaydetti.

Cifal Şirketi Başkanı Gilles Remy ile gerçekleşen görüşme:

Görüşmede, Türkmenistan tarafının Fransız şirketlerinin başarılarını daha da geliştirmekle ilgilendiği kaydedildi ve Fransalı ortakların somut tekliflerini değerlendirmeye hazır olduğu teyit edildi.

Gilles Remy, Cifal’in yeni ortak projeler uygulamaya olan ilgisini vurguladı ve liderliğini yaptığı şirketin, üstlendiği işbirliği yükümlülüklerine sıkı sıkıya bağlı kalacağının güvencesini verdi.

CARPI Tech Şirketi Genel Direktörü François Tronel ile bu şirketin başkanı Alberto Maria Scuero ile gerçekleşen görüşme:

CARPI Tech şirketinin yöneticileri, görüşme sırasında Türkmenistan pazarının Fransız iş çevreleri için oldukça cazip olduğunu kaydettiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı, CARPI Tech şirketinin su tesislerinde kullanılan su yalıtımı ve su altı özel katmanlarının üretiminde dünyanın önde gelen şirketlernden biri olduğunu ve şirketin kazandığı olumlu deneyimleri dikkate alındığında, uzun vadeli işbirliği için iyi fırsatların bulunduğunu belirtti ve Türkmenistan tarafının, şirketin somut tekliflerini değerlendirmeye hazır olduğunu vurguladı.

CLAAS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cathrina Claas-Muehlhaeuser ile gerçekleşen görüşme:

Türkmenistan Devlet Başkanı, Cathrina Claas-Muehlhaeuser’in bu ziyaretinin ve planlanan görüşme sonuçlarının, CLAAS şirketinin Türkmenistan pazarındaki faaliyetlerinin genişletilmesine ve Türkmenistan ile Almanya arasındaki aktif işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacağına dair güvenini ifade etti.

Görüşmede ayrıca, Türkmenistan tarafının Almanyalı ortaklarının gelecekteki işbirliğine ilişkin önerilerini değerlendirmeye hazır olduğu da teyit edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ayrıca, salı günü Aşkabat’ta Avrupa Birliği’nin (AB) yeni Türkmenistan Büyükelçisi Beata Peksa’yı kabul etti.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10823/turkmenistan-devlet-bashkan%C4%B1-yabanc%C4%B1-shirketlerin-yoneticilerini-kabul-etti

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir