Teselya Bölgesinde Ölü Sayısı 15, Son Durum Nedir

Yunanistan’ın Teselya bölgesini vuran kötü hava koşulları Daniel’den ölenlerin sayısı dramatik bir şekilde artıyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin bildirdiği üzere, geçtiğimiz günlerde Volos’ta bir derenin sürüklediği 42 yaşındaki kayıp kişi Pazar öğleden sonra ölü bulundu.

42 yaşındaki kayıp kişinin cesedi Pagasitik Körfezi’ndeki Mikra Trikeri bölgesinde bulundu. Böylece ölü sayısı 15’e yükselirken, iki Avusturyalı (muhtemelen bir çift) turist ise 7 Eylül’den bu yana aranıyor.

Kardiça bölgesi sel sularına teslim – Larissa ise alarmda

Kötü hava koşullarının etkisiyle Teselya bölgesinde durum dramatik olmaya devam ediyor. Karadiğe’nin (Kardiça) yanı sıra Yenişehir (Larissa) ve Tırhala’da (Trikala) pek çok köy ve yerleşim yeri neredeyse çamurlu sular altında kalırken, Pinios Nehri’nden büyük miktarda su alan Karla Gölü’nde de su seviyesinin yükselmesinden endişe ediliyor.

Karadiğe (Kardiça) köylerinde vatandaşlar yaralarını sarmaya başlarken, mallarını ve hayvanlarını bırakmak istemeyenler de var. Vlohos köyünde yaklaşık 80 kişi gönüllü olarak bölgede kalıyor ve geceleri yüksekte bulunan bir kilisede konaklıyor.

Yenişehir’de (Larissa) ekipler şehir merkezinin sel suları tarafından basılmasını önlemek için setler inşa ederken, insanlar evlerinin sular altında kaldığını, mülklerinin yanı sıra ekili arazilerdeki mahsullerin, işyeri ve fabrikaların yok olduğunu görüyor.

Aynı zamanda Yenişehir’in (Larissa) Agios Thomas ve Nea Smirni (Yeni İzmir) ilçelerinde evlerinde mahsur kalan ve orada kalmak isteyenlere su ve yiyecek sağlanmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Geri kalanlar ise Aksaray (Neapolis), Ayan (Agia) ve Tırnova’nın (Tirnavos) kapalı spor salonu ve bölgede kurulan yapılara naklediliyor.

Tatarköy (Falani) ve Ormançiftlik’te (Dasochori) su Kazaklar köyünün (Ampelonas) eteklerine ulaştı ve Baba köy (Tempi) Belediyesi’ndeki diğer köyler de tehdit altında.

İtfaiye Teşkilatı basın temsilcisi İtfaiye Şef Yardımcısı İoannis Artophios’un, İtfaiye operasyon merkezinden verdiği acil durum brifinginde vurguladığı gibi, bugüne kadar İtfaiye Teşkilatı 9.200 olaya müdahale etti ve kara ve hava kuvvetleri aracılığıyla 4.500 vatandaşı kurtardı.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/teselya-bolgesinde-olu-sayisi-15-son-durum-nedir/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir