TİKA’dan Kazakistan’da Türkçe Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan’ın Çimkent şehrinde faaliyet gösteren Güney Kazakistan Devlet Pedagoji Üniversitesi bünyesinde modern bir Türkçe sınıfı kuruldu.

Türkçe sınıfının açılış töreni, Kazakistan’daki yeni eğitim döneminin başlama tarihi olan 1 Eylül’de gerçekleştirildi.

Törene; Güney Kazakistan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Güljan Sugurbayeva, Hoca Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Hoca Ahmed Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Battal, Çimkent Türkiye Fahri Konsolosu Latipsha Assanov, TİKA Kazakistan Koordinatörü Hikmet Özdenoğlu, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile sadece öğretmen adayı yetiştiren üniversite bünyesinde Kazakistanlı öğretmen adaylarının Türk dilini öğrenmesi ve iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesine olumlu katkı sağlaması hedefleniyor.

Güney Kazakistan Devlet Pedagoji Üniversitesi hakkında

Kazakistan’ın Çimkent şehrinde bulunan ve bölgedeki ortaöğretim okullarına öğretmen yetiştiren ilk yükseköğretim kurumu olan Güney Kazakistan Devlet Pedagoji Üniversitesi 1937 yılında Çimkent Öğretmen Enstitüsü adıyla faaliyetlerine başlamış olup 1954 yılında Pedagoji Enstitüsü’ne dönüştürülmüştü.

Hâlihazırda 6.047 lisans, 518 yüksek lisans ve 33 doktora olmak üzere toplamda 6.598 öğrencinin eğitim gördüğü üniversite çeşitli alanlardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak için eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Kaynak : https://www.tika.gov.tr/
Kaynak Sayfa : https://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_kazakistan%27da_turkce_egitimine_destek-77207

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Üsküp’ün bilinen doktorlarından Aliya Ziza vefat etti

Üsküp’ün tanınmış doktorlarından Aliya Ziza geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Merhum Aliya Ziza, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir