Sel Felaketinde Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Daniel’in Yunanistan’a getirdiği aşırı sel felaketi nedeniyle Volos, Trikala, Kardiça, Sporades takım adalarının tüm Belediyeleri ve Larissa’daki diğer üç Belediye’de olağanüstü hal ilan edildi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar son iki gündür dramatik saatler yaşıyor. Şu ana kadar ölü sayısı üçe yükselirken, altyapıya, evlere, işyerlerine ve ekili arazilerde mahsullere verilen hasarın milyonlarca Euro olduğu belirtiliyor.

Volos’un Pilio bölgesinde yollar ikiye bölündü. Volos’ta elektrik ve su yokken, Teselya ovası uçsuz bucaksız bir göle dönüşmüş durumda. Çarşamba günü öğle saatlerinde Larissa bölgesinde Atina-Selanik Ulusal Otoyolu’nun her iki yönde kapatılmasıyla ülke adeta ikiye bölündü.

Kardiça’da 82 yaşındaki bir erkek vatandaşın ölü olarak bulunmasıyla şu an ölü sayısı üçe ulaştı. Ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle Kardiça’nın Ellinopirgos köyünde 82 yaşındaki bir adam ölü olarak bulundu.

Larissa şehrinin girişi ve ovası uçsuz bucaksız bir göle dönüştü. Caddeler sel sularıyla dolup taşarken, yüzbinlerce ekili arazi sular altında kaldı.

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/sel-felaketinde-olu-sayisi-uce-yukseldi/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir