Pekin, Türkmenistan-Çin doğalgaz hattı 4. kolunun Tacikistan’daki inşaatine yatırım yapacak

Tacikistan Ulusal Meclisi (Meclisi Oli) Başkanı, Duşanbe Belediye Başkanı Rüstem İmamali, salı günü Pekin’de Çin Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı He Lifeng ile Türkmenistan-Çin doğalgaz boru hattının 4. koluna (D hattı) inşaatinin hızlandırılmasını görüştü. Tacikistan’ın Khovar ajansı, görüşme ile ilgili haber verdi.

Rüstem İmamali, 22-23 Ağustos tarihlerinde Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Habere göre, Rüstem İmamali ve He Lifeng, Tacikistan’daki enerji sektörünün geliştirilmesinde modern Çin yatırımlarını ve teknolojilerini çekmeyi, Türkmenistan-Çin Doğalgaz Boru Hattı’nın D hattının inşasını hızlandırma ihtiyacını vurguladılar.

Çin, halihazırda Türkmenistan-Özbekistan-Kazakistan-Çin güzergahından geçen üç boru hattı ile Orta Asya’dan doğalgaz ithal ediyor. Boru hattı, yılda 55 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahiptir ve doğalgaz arzının büyük bir kısmı Türkmenistan, geri kalanı ise Kazakistan ve Özbekistan tarafından tedarik edilmektedir.

Türkmenistan’dan Çin’e uzanan doğalgaz boru hattı sisteminin dördüncü kolu olan D hattının inşasına ilişkin anlaşma Şubat 2022’de imzalanmıştı. Türkmenistan-Özbekistan-Tacikistan-Kırgızistan-Çin güzergahından geçecek D hattının, Türkmenistan’da bulunan dünyanın en büyük ikinci doğalgaz sahası olan Galkınış sahasının geliştirilmesinin ikinci aşamasının bir parçası olarak, Çin’e yılda 25 milyar metreküp ek doğalgaz tedarik etmesi amaçlanıyor.

Kaynak : BusinessTürkmenistan
Kaynak Sayfa : https://business.com.tm/tr/post/10674/pekin-turkmenistanchin-do%C4%9Falgaz-hatt%C4%B1-4-kolunun-tacikistandaki-inshaatine-yat%C4%B1r%C4%B1m-yapacak

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir