Kuzey Makedonya’da yaklaşık 600 yüksek lisans ve 20 doktora mezunu işsiz

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İş Kurumu’nun (ESA) son kayıtlarına göre, toplam 599 Yüksek Lisans ve 20 Bilim Doktoru şu anda işsiz. Ayrıca rakamlara göre ülkede yüksek öğrenim gören 6 bin 820 kişi de istihdam bekliyor.

Yüksek lisansını tamamlayan ve iş bulamayanlar arasında Hukuk Bilimleri, İktisadi Bilimler, İşletme, Mühendislik-Mimarlık, Eczacılık, Siyaset Bilimi, Pazarlama Yönetimi, Psikolojik Bilimler gibi bölümler bulunuyor.

Doktorasını tamamlayan ve iş bulamayanlar ise Ekonomik Bilimler, Siyasal Bilimler,  Bilişim Bilimleri’nin yanı sıra halk sağlığı, güvenlik, hukuk işleri, filoloji, sosyal işler ve sosya politikalar, pedagoji alanlarında iş bekleyenler mevcut.

Geçtiğimiz yıllarda unvanlı işsizlerin sayısı oldukça yaygın iken, Aralık 2018’de rekor sayıda unvanlı işsiz kaydedildi. Belirtilen dönemde doktorasını tamamlayan 33 ve yüksek lisansını tamamlayan 866 kişinin işsiz olduğu kayıtlara geçti.

 

Kaynak : Yenibalkan.com
Kaynak Sayfa : https://yenibalkan.com/tr/makedonya/kuzey-makedonya-da-yaklasik-600-yuksek-lisans-ve-20-doktora-mezunu-issiz

Beyaz eşya servis sitesi satılık

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi

Şiddetli sağanaktan etkilenen Debre bölgesindeki yollar temizlenerek trafiğe uygun hale getirildi ANA SAYFA Makedonya Şiddetli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir