ABD ve NATO, Ukrayna’ya silah göndermekte zorlanıyor mu?

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgal girişimi ve saldırılar 24 Şubat’tan bu yana devam ediyor. Savaşın başından beri Ukrayna ordusuna savunma desteği veren ABD ve NATO’nun son dönemde silah yardımı hususunda zorlandığı ileri sürüldü. New York Times gazetesinin hazırladığı kapsamlı haberde, özellikle silah tedarikindeki sorunlara parmak basıldı.

Batı ülkelerinin, soğuk savaş sonrası yükselen terörizmden dolayı kara savaşı beklememesi nedeniyle silah stokunu azalttığı ve bu yüzden Ukrayna ordusuna sağlanan silahlarda aksaklık yaşandığı üzerinde duruluyor. ABD’nin önemli gazetelerinden New York Times, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili önemli bir iddia ortaya attı. İddiaya göre NATO ülkeleri, Ukrayna-Rusya savaşına silah desteği vermekte zorlanıyor. Bunun nedeni ise dünya genelinde yayılan terörizm dalgası.

RUSYA’NIN İŞGAL GİRİŞİMİ, SİLAH STOKLARINI ERİTİYOR

26 Kasım’da yayınlanan haberde New York Times’ın ulaştığı bir NATO yetkilisi, NATO üyesi ülkelerin yarısından fazlasını Ukrayna’daki silah stoklarını tüketmek üzere olduğunu aktardı. İttifak üyelerinin neredeyse tamamına yakını askeri yardımlar yüzünden zor durumda. Buna rağmen Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda’nın da dahil olduğu 10 ülke silah tedarik hacmini artırmayı düşünüyor.

Silah stokunun bu denli hızlı tüketilme nedenine dikkat çeken NATO yetkilileri, Ukrayna’da bir günde kullanılan topçu atışı miktarının çok yüksek olduğunu aktardı.

“UKRAYNA’DA BİR GÜN, AFGANİSTAN’DA BİR AYA DENK”

Batı, azalan stok karşısında yeni çareler arıyor. Eski Sovyet teçhizatı ve mühimmatı bulmaya çabalayan Batı, ağır sanayi fabrikaları artımına ve alternatif teknolojiye yöneliyor. Öte yandan, savaş hakkındaki son duruma ilişkin New York Times’a konuşan NATO uzmanı Camillie Grand, “Ukrayna’da bir gün Afganistan’da bir ay ya da daha fazlasına denk” dedi.

Kaynak : QHA – Kırım Haber Ajansı
Kaynak Site : https://qha.com.tr/haberler/guvenlik/ukrayna-savasi/abd-ve-nato-ukrayna-ya-silah-gondermekte-zorlaniyor-mu/461553/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Melnica merkezli Kardeşlik-Mel Derneği’nden Büyükelçi Ulusoy’a ziyaret

Kuzey Makedonya’da Türklerin yaşadığı köylerden biri olan Melnica’da faaliyet gösteren Kardeşlik-Mel Derneği Başkanı Alen Belurovski …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir