Yunanistan Mısır’a Diplomatik Çıkarma Yaptı

Mısır-Türkiye ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesi Atina’yı tedirgin etti ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis Mısır’ın Başkenti Kahire’ye diplomatik bir çıkarma yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Kahire’de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikilinin bölgesel işbirliği ve iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele aldığı belirtiliyor.

Miçotakis ve Sisi’nin Mısır ile Yunanistan arasında askeri, ekonomik, kültürel ve enerji alanlarındaki işbirliği başta olmak üzere, iki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı ve anlaşmaların hayata geçirilmesini hızlandırmanın önemini vurguladıkları ifade ediliyor.

Miçotakis ve Sisi, Akdeniz bölgesindeki yasa dışı göçle mücadele, Rusya- Ukrayna savaşı ve Libya konusu başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleleri de görüştüğü belirtiliyor.

Miçotakis Perşembe günü Sisi ile görüşmesinden sonra Yunanistan’a döndü. Daha sonra ise Dışişleri Bakanı Gerapetritis ve Savunma Bakanı Dendias’ın da katılımıyla heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmelerin bugün Cuma sabah kahvaltısıyla birlikte yapılacak olan toplantı sonrasında son bulması bekleniyor.

Yunan basını Miçotakis-Sisi görüşmesine ilişkin, “Nitekim Türkiye’nin son dönemde Mısır ve İsrail gibi ülkelerle yakınlaşma arayışı içinde olduğu düşünülürse, Yunanistan’ın güçlü ortaklıklar ve ittifaklar için zemin hazırlamaya devam etmesi ve Kahire ile sürdürdüğü bu derin ilişkiyi, bu durumda bu stratejiyi teyit etmesinin zamanı gelmiştir. Yunanistan ve Mısır liderlerinin dünkü toplantısına bu da yansıdı.” Yorumunu yapıyor.

 

 

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-misira-diplomatik-cikarma-yapti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir