Yunanistan Bayrağını İndirdi, Yerine Bulgaristan Bayrağını Astı

Kavala’da bir Bulgar vatandaşı Liman bölgesinde bulunan Yunan bayrağını indirdi ve yerine Bulgar bayrağını astı.

Kavala Merkez Liman Müdürlüğü’nün açıklaması ve görgü tanıklıklarının söylediklerine göre, 35 yaşındaki bir Bulgar vatandaşı, Cuma gecesi yolcu limanı “Apostolos Pavlos” iskelesine yöneldiği ve herkesin şaşkın bakışları arasında Liman bölgesinde bulunan Yunan bayrağını indirdi ve yerine Bulgar bayrağını direğe astı.

Bu olayı gören etraftaki vatandaşlar derhal Liman Müdürlüğüne haber verdi ve olay yerine bir liman polisi ekibi geldi. Gelen ekibi gören 35 yaşlarındaki Bulgar vatandaşı bu defasında da hakaretlere başladı ve haykırarak buraların Bulgaristan’a ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine Liman polisi şahsı gözaltına alarak Kavala Adliyesinde nöbetçi Savcıya sevk etti. Hakkında devletin egemenlik sembollerine hakaretten dolayı bir suç dosyası açıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Söz konusu Bulgar vatandaşının, Kavala ve Doğu Makedonya-Trakya bölgelerinin Yunanistan’a değil, Bulgaristan’a ait olduğunu savunan aşırılık yanlısı bir örgütün üyesi olduğu ve yetkilileri defalarca benzeri olaylarla meşgul ettiği ileri sürülüyor.

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-bayragini-indirdi-yerine-bulgaristan-bayragini-asti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir