“Yunanistan İçin Kıbrıs Sorununun Çözümü En Önemli Ulusal Önceliktir”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı”nın, Kıbrıs’ın Türkiye tarafından işgal günü olduğunu ileri sürerek 49. yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

“Bugün, Kıbrıs’ın topraklarının parçalanmasına ve yerinden edilmiş ve kuşatılmış, binlerce kayıp insanın devam eden dramına neden olan 20 Temmuz 1974’teki Türk işgalinin 49. yılı.

Yunanistan şehit düşen kardeşlerin anıları önünde eğiliyor ve Büyükadayı (Kıbrıs adası) cesurca savunan tüm Kıbrıslılara ve Yunanlılara saygı ve şükranlarını sunuyor.

Neredeyse yarım asır sonra, Kıbrıs meselesi, tıpkı bir buçuk yıldır devam eden Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde olduğu gibi, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin temel ilkelerini ihlal eden uluslararası bir yasa dışı istila ve işgal meselesi olmaya devam ediyor.

Yunanistan için Kıbrıs sorununun çözümü en önemli ulusal önceliktir. Kıbrıs Cumhuriyeti ile koordineli olarak adil, sürdürülebilir, işlevsel ve karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm bulunmasını sağlayacak koşulları oluşturmak için sistematik olarak çalışıyoruz.

Kıbrıs’ın Avrupa Birliği üye devleti statüsünü dikkate alacak ve onu işgalci birliklerden ve anakronik garantiler ve istilacı haklar sisteminden kurtaracak bir çözüm. İki Bölgeli, İki Toplumlu Federasyon çözümü. Sahada hiçbir oldubitti yaratma girişimi kabul edilmeyecek ve “iki devlet” senaryosu tartışılamaz.

Kıbrıs Helenizminin haklı mücadelesinde Yunanistan her zaman ve sürekli olarak bir yardımcı ve destekçi olacaktır.”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/yunanistan-icin-kibris-sorununun-cozumu-en-onemli-ulusal-onceliktir/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir