Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı’nın Türkmenistan ziyareti

Türkmen halkının Ulusal Lideri, Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, resmi ziyaret için Türkmenistan’da bulunan Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin Pyo ile bir araya geldi.

İkili görüşmelerde, Türkmen-Kore parlamentolar arası ilişkilerin mevcut durumu ve daha da geliştirilmesi yönelik konular ele alındı.

Kim Jin Pyo, önde gelen Kore şirketlerinin işbirliğini genişletmeye ilgi duyduğunu ifade etti. Yetkili, son yıllarda büyük Koreli şirketlerin gelecek vaat eden Türkmen pazarındaki konumlarını güçlendirdiklerini de sözlerine ekledi. Siyasi, diplomatik, ticari ve ekonomik alanlarda büyük işbirliği olasılıklarına dikkat çekti.

“Orta Asya-Kore” Parlamento Forumu ve parlamento başkanlarının ilk toplantısını yapma fikrini destekleyen Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 2024 yılında bu toplantıyı Aşkabat’ta yapmayı teklif etti.

Türkmenistan’ın enerji, ulaştırma ve gemi yapımı alanlarında işbirliğine ilgi gösterdiğini kaydeden Ulusal Lider, Güney Kore’nin iş dünyasını işbirliğine davet etti.

Eğitim ve kültür alanındaki işbirliğine dikkat çeken Halk Maslahatı Başkanı, Türkmenistan’da Koreceyi öğrenmek için ilginin arttığını ifade ederek, 2024 yılında Türkmenistan’ın ve Güney Kore’nin gençlerinin katılımıyla ‘akıllı şehir’ inşası konusunda toplumsal girişim forumunu düzenlemeyi önerdi.

Halk Maslahatı Başkanı sağlık alanında çok büyük bir potansiyelin olduğunu belirterek, bu bağlamda Türkmenistan’da bir Geleneksel Kore Tıbbı Merkezi açma olasılığını değerlendirmeyi teklif ettiğini ifade etti.

Resmi görüşmeden sonra Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin Pyo Türkmenistan’ın Tarafsızlık Nişanı ile ödüllendirildi.

Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin Pyo Türkmenistan Meclisi’nde görüşmelerde bulundu ve Türkmen milletvekillerine hitap etti.

Ayrıca, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin Pyo Türkmenistan’ın Bağımsızlık anıtına çelenk bıraktı.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/guney-kore-ulusal-meclis-baskaninin-turkmenistan-ziyareti/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir