“Ne Ekersen Onu Biçersin” “Ό,τι σπέρνεις θερίζεις”

Bir 15 Ağustos daha yaklaşıyor ve Trabzon’daki Sümela Manastırı yine gündemde. Yunan basını, Türk makamlarının Fener Patrikhanesi’nin ayin talebini reddetmesini baş sayfalarına taşıdı. Yaygara tam gaz devam ediyor. Neymiş efendim, Türk makamları 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda ayine izin vermemiş. Neden acaba? Hiç düşündünüz mü?

Bölgedeki kaynakların da belirttiği gibi burada şunu açıkça belirtmekte fayda var!

Eğer sen Sümela Manastırına gider ayinin ruhuna uygun davranmaz ve asıl gizli hedefini açıkça ortaya koyarak Bizans Bayrakları açarsan, Türk makamlarının aldığı önlemlere ve uygulamalara uymazsan, karşı koyar orada asayişi sağlamakla görevli güvenlik güçleriyle kavga edersen tabii ki de bu sinsi niyetinden vaz geçinceye kadar Türk makamları bu değerlendirmeyi yaparak karar verecektir.

Gelelim Batı Trakya’ya…..

Yunan makamları yıllarca Batı Trakya Türk Azınlığının ve özellikle de Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’nin Serez, Selanik, Yanya gibi kentleri turistik amaçlı ziyaretler sırasında bu kentlerde kültür merkezleri olarak kullanılan camilerde bir Cuma namazı kılınmasına yönelik vermiş olduğu dilekçelerin dikkate dahi alınmadan kuru bir “OHİ” (HAYIR) ile reddetmesi bir gerçek olarak ortada durmaya devam ediyor.

Yunanistan’da ve özellikle de Batı Trakya’da dini özgürlükten bahseden ülkemiz Yunanistan’ı idare edenler, yukarıda belirtilen kentlerde bir Cuma namazının kılınmasında ülkeye ne gibi zararı olacağını açıklamalarını bekliyoruz.

Şunu da belirtmek istiyorum, Selanik’te Müslümanların ibadet edecek tek bir camisi yok. Orada yaşayan Müslümanlar kendi imkanlarıyla Mescit oluşturuldu onu da yasadışı ilan ederek kapattınız. Bu mudur din özgürlüğü?

Keza yine Aleksandria bölgesinde bulunan Mescidi de kapattınız. Burada yaşayan Müslümanlar da ibadet edemiyor, bu insanları temel bir hak olan dini ibadetlerini yerine getirmeleri hususunda mahrum bırakıyorsunuz.

Yazımı biz Türklerin bir atasözü ile noktalamak istiyorum.  Siz de bunu zaten kullanıyorsunuz.

“Ne ekersen onu biçersin”

”Ό,τι σπέρνεις θερίζεις”

Kaynak : birlikgazetesi.org
Kaynak Sayfa : https://birlikgazetesi.org/ne-ekersen-onu-bicersin-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9%cf%82/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Sloga’nın efsane futbolcusu Adnan Zekir vefat etti

Kuzey Makedonya’nın en köklü kulüpleri arasında yer alan Sloga takımının eski başarılı futbolcularından biri olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir