Türkmenistan, Kuzey-Güney koridoru anlaşmasına katılacak

Rus tarafı, Türkmenistan’ın Kuzey-Güney uluslararası ulaşım koridoru anlaşmasına katılmasını kabul etti. Bununla ilgili kararname, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalandı.

Rus basınında yer alan habere göre, Rus Başbakanı’nın imzaladığı belgede, “Rusya Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili yürütme makamlarıyla mutabakata varılan, Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın, Türkmenistan’ın Kuzey-Güney Uluslararası Ulaştırma Koridoru Anlaşmasına katılımına ilişkin Rus tarafının muvafakat beyanına ilişkin önerisinin kabul edilmeli” ifadeleri yer aldı.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’na da Türkmenistan’ın anlaşmaya katılmasına rıza gösterdiğini İran’a bildirmesi talimatı verildi.

Daha önce Aşkabat, projeye katılmayı planladığını duyurdu. Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Genel Müdürü Mammethan Çakiyev, bu yönde çalışmaların sürdüğünü bildirmişti. Türkmenistan’ın coğrafi konumu nedeniyle küresel tedarik zincirlerinin gelişmesinde önemli rol oynadığı da kaydedildi.

2000 yılında Rusya, Hindistan ve İran arasında çok modlu bir Kuzey-Güney ulaşım koridorunun oluşturulmasına ilişkin hükümetler arası bir anlaşma imzalandı. Daha sonra katılımcı listesi 14’e çıktı. Projenin amacı, Hindistan, İran ve Basra Körfezi ülkelerinden gelen kargo akışlarının Rusya topraklarından Avrupa’ya geçişini çekmek.

Kaynak : https://www.atavatan-turkmenistan.com
Kaynak Sayfa : https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/turkmenistan-kuzey-guney-koridoru-anlasmasina-katilacak/

beservis.com

Hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Türkmenistan-Afganistan İş Forumu: Sınıraşan su kaynaklarının rasyonel kullanımı değerlendirildi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta pazartesi günü düzenlenen Türkmenistan-Afganistan İş Forumu sırasında, sınıraşan sular da dahil olmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir